primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeščan Primož Turk odhaja na svetovno prvenstvo

Piše: Radio Krka/R.M.

Čas objave:
18.05.2018 08:31

Člani Astronavtsko raketarskega kluba Apollo iz Novega mesta so ob 25 letnici delovanja društva organizirali Državno prvenstvo v raketnem modelarstvu.

Tekmovanje je bilo minulo soboto v Grobljah pri Prekopi na Šentjernejskem polju, s skupno udeležbo 24 tekmovalcev iz štirih slovenskih klubov. Tekmovalci so se sprva pomerili v dveh tehnično zahtevnih disciplinah raketoplanov ter žirokopterjev. V kategoriji raketoplanov je bil najuspešnejši Tomaž Starin (ljubljanski ARK Komarov) pred klubskim kolegom Miho Kozjekom ter tretje uvrščeno Živo Brinovec (ARK Vega – Sevnica).

V kategoriji žirokopterjev je bil najuspešnjejši Miha Kozjek pred Tomažem Starinom in Anžetom Mihelčičem (vsi ARK Komarov).

Ob koncu so se tekmovalci pomerili še v najbolj množični kategoriji raket s padalom, kjer se je nekaj tekmovalcev kljub oteženem vremenu zaradi neviht uvrstilo v fly off (modelarski finale). Vnovič je slavil minuli državni in evropski prvak Miha Rupnik iz MMK Logatec, na drugo mesto se je uvrstil Jaka Jenko (ARK Vega – Sevnica) ter na tretje mesto Janko Rupnik (MMK Logatec). Med najuspešnejšimi domačini sta bila Rok Žunič s petim ter Primož Turk s šestim mestom, ki sta klubu zagotovila ekipno drugo mesto.

Naj omenimo, da je bilo državno prvenstvo zadnja preizkušnja reprezentantov pred odhodom na svetovno prvenstvo konec julija na Poljskem. Svetovnega prvenstva se bo tudi tokrat udeležil domačin Primož Turk (ARK Apollo-Novo mesto), ki bo zastopal slovenske barve v kategoriji raket s padalom.