minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Alex Volasko in njegova Lara Njena.si

Alex Volasko razkril, kako je spoznal svojo Laro

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Šport Novo mesto

Novo mesto išče šest zmagovalnih ekip

Piše: Radio Krka/KZS

Čas objave:
23.06.2015 16:58

Po dvotedenskem premoru bo karavana Samsung košarke 3x3 nadaljevala svojo pot v Novem mestu. Na Novem trgu bo to soboto, 27. junija potekal drugi letošnji turnir uradnega državnega prvenstva v ulični košarki. Tudi v dolenjski prestolnici bodo vsi ljubitelji košarke lahko tekmovali kar v šestih različnih kategorijah.

(Foto: KZS)

Nove zmagovalce bodo iskali med rekreativci (neregistrirani košarkarji v zadnji sezoni ter igralci 4. SKL), fanti U15, U18 in U21, člani ter ženskami.

Super ugodna prijavnina
Z izjemo članske kategorije organizatorji za vse ostale ekipe tudi tokrat pripravljajo super ugodno prijavnino, ki znaša le 15 evrov. Da pa bodo boji pod obroči še toliko bolj neizprosni, bodo poskrbele tudi mamljive nagrade za najboljše. Poleg denarnih nagrad pri članih, bo najboljša trojica prejela vstopnice za letošnje pripravljalne tekme moške članske reprezentance. Tudi to pa še ni vse. Zmagovalci rekreativnih turnirjev bodo naše junake imeli priložnost spremljati na EuroBasketu, saj bodo osvojili paket za ogled ene izmed tekem v Zagrebu.

Zadnji dnevi zbiranja prijav

Si že našel svojo trojko prijateljev? Pridruži se jim pod obroči to soboto, na Novem trgu v Novem mestu. Prijave ekip zbirajo do četrtka, do polnoči, na spletnem naslovu kzs.si/3x3/prijava.


Na igrišča tudi paraplegiki

Tekom dneva se bodo na Novem trgu, na katerega se Samsung košarka 3x3 iz Športnega parka Loka vrača po osmih letih, predstavili tudi košarkarji na vozičkih iz Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Ti bodo nastopili v okviru posebnega projekta Telekoma Slovenije, imenovanega Košarka za vse.

Pester spremljevalni program

Na turnirjih pa ne bo pestro le med samim tekmovanjem, temveč tudi med vmesnimi premori. Že tako razgreto ozračje bodo začinile mične plesalke iz skupine Levčice, za dodatno dobro voljo pa bo s svojimi rimami skrbel raper Zlatko.

V juliju še dva turnirja
Po druženju na Dolenjskem se bo Samsung košarka 3x3 poslovila do julija, ko bosta na sporedu še zadnja kvalifikacijska turnirja. 11. julija bo veselo na Tartinijevem trgu v Piranu, teden dni za tem pa v sklopu festivala Pivo in cvetje še na Trubarjevem nabrežju v Laškem. Sezona se bo tradicionalno sklenila s košarkarskim spektaklom na ljubljanskem Kongresnem trgu, kjer bo 15. avgusta finalni turnir.