horoskop Svet24.si

Tvegano za ljubezenske podvige ovna, lažje za ...

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

cuban doncic Ekipa

Dončić bo imel najvišjo plačo v zgodovini, ...

Kathleen Turner kolaž Njena.si

FOTO: Seksi zvezda Telesne vročice šteje 70 let

hokej olimpija asiago ziga pance af 24.jpg Ekipa

Zmaji zmagali tretjič zapored, skrbi pa poškodba...

Šport

Novi trener Krke je Dejan Jakara

Piše: R.K.

Čas objave:
21.06.2024 07:43

Članska ekipa KK Krka ima novega trenerja. Na to mesto je bil imenovan 38-letni Dejan Jakara, ki je s klubom sklenil dolgoročno pogodbo.

„Zelo smo zadovoljni, ker se nam je pridružil priznani slovenski košarkarski strokovnjak Dejan Jakara, ki je naš novi glavni trener. Bil je naš prvi izbor in zelo hitro smo ugotovili, da si želimo nadaljevali košarkarsko pot skupaj. V prihajajoči sezoni bomo igrali v regionalni Ligi ABA, slovenskem prvenstvu in v pokalu Spar. V vseh tekmovanjih, v katerih bomo nastopali želimo biti uspešni. Verjamemo, da bodo ti cilji z našim novim trenerjem in ekipo, ki jo sestavljamo sedaj, tudi realno dosegljivi," je ob predstavitvi novega trenerja povedal predsednik kluba Andraž Šuštarič.

„Prihod v Krko je največji trenerski izziv v moji karieri. Razlogov za to je več. Naša skupna želja v klubu v novi sezoni je, da ustvarimo ekipo, ki bo igrala agresivno in hitro, moderno košarko. Predvsem pa želimo imeti ekipo, ki se bo na vsaki tekmi „metala na glavo" torej ekipo, ki bo skupaj s strokovnim štabom, dala na vsaki tekmi vse od sebe. Verjamem tudi, da lahko izboljšam rezultate iz prejšnjih sezon. Želim si, da bi naši podporniki, naši navijači prepoznali to našo željo in voljo ter da bodo v čim večjem številu prihajali na naše tekme. Njihova podpora nam ogromno pomeni," je ob prihodu v Novo mesto povedal Dejan Jakara.

Dejan Jakara je v minuli sezoni uspešno deloval v Ligi ABA, kjer je od novembra do konca sezone vodil podgoriško ekipo SC Derby. Z njo se je uvrstil v končnico regionalne lige, v Črni gori pa je SC Derby pod njegovim vodstvom osvojil pokalno lovoriko. Pred odhodom v Črno goro je bil Dejana Jakara trener domžalskega Heliosa, vodil je tudi KK Janče. V sezoni 2017/2018 je bil glavni trener Brna (Češka).