tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

Šport

Nove medalje za mlade karateiste

Piše: R.K.

Čas objave:
20.05.2024 10:50

V nedeljo je 9 karateistov Fight Club Shony nastopilo na 2. državnem pokalnem tekmovanju v karateju, kjer so v konkurenci 413 tekmovalcev iz 52 klubov, osvojili 4 zlate, 1 srebrno in 2 bronasti medalji.

Tekmovalci Fight Club Shony tekmujejo le v borbah in v Luciji so se zopet odlično odrezali. Do svoje prve zlate medalje na pokalnih tekmovanjih se je tokrat prebila Nuša Vodopivec (deklice do 34 kg) in glede na to, da letos prvič nastopa v višji starostni kategoriji, vanjo polagamo še velike upe. Na najvišjo stopničko na državni tekmi je prvič stopil tudi Luka Ban (malčki do 34 kg), Žan Jan Boh pa je ponovil uspeh iz 1. pokalne tekme, kjer je ugnal vso konkurenco v kategoriji malčkov nad 39 kg. Uspeh iz prve tekme je ponovila tudi Mia Čačić, ki je bila zlata pri malčicah nad 36 kg.

Da bi osvojili doslej rekordnih 5 zlatih medalj ni veliko manjkalo. Luka Dimčič (dečki do 48 kg) se je do finala prebil suvereno, a v finalni borbi malce prepozno dal v višjo prestavo in se žal moral zadovoljiti s srebrom, ekipni uspeh pa sta z bronastimi odličji dopolnila še Alex Vinter (malčki do 30 kg) in Iva Glogovšek (deklice nad 44 kg).

Osmoljenka turnirja, Maša Debelak, je bila pri kadetinjah do 61 kg v borbi za bron že v vodstvu, a v zadnji sekundi prejela brco v glavo in medalja je splavala po vodi. Žiga Dimčič je bil zaradi premočnih in nedovoljenih tehnik pri malčkih 39 kg, diskvalificiran.