900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport

Nova zmaga za MOK Krka

Piše: R.K.

Čas objave:
12.12.2022 08:43

Odbojkarji Krke so v 11. krogu 1.B DOL gostovali v Črnučah, kjer so s 3:0 (21, 9, 24) premagali ekipo Črnuče II. Novomeščani so prišli do zmage predvsem po zaslugi dobrega bloka, s tem elementom so zbrali kar 14 točk, ter večje zbranosti in kakovosti v ključnih trenutkih. Najbolj razpoložen je bil Lavrič, ki je zbral 15 točk, od tega kar 8 blokov, po 12 točk pa sta dodala še Hardt in Pušnik. V dresu domačih je 11 točk zbral Kosanc. Člani se na parket vračajo 5. januarja z domačo tekmo proti Korvolleyu.

1.B DOL, 11. krog

Črnuče II – Krka

0 – 3 (-21, -9, -24)

ŠD Maksa Pečarja, Ljubljana-Črnuče, 10. december 2022. Sodnika: Strmčnik Ervin, Vrenko Jure. Obiskovalcev: 20.

Črnuče II: Ritmanič, Mivšek, Rutar, Kosanc 11, Zajc 3, Vindišar 1, Šenk 1, Drobež, Lenič 5, Rojc 1, Hribar 3, Čučulović (L). Trener: Jaka Bevc.

Krka: Hafner 2, Erpič, Kosmina 8, Borin (L), Kožar, Pulko, Lavrič 15, Hvala 2, Lindič 5, Pušnik 12, Hardt 12, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.

Odbojkarji Krke so v 11. krogu prvenstva v Črnuče odpotovali kot favoriti in to potrdili tudi na parketu. Mlada zasedba Črnuč ni bila kos razpoloženim Novomeščanom, pri katerih je namesto Pulka priložnost dobil Hardt. Novomeščani so v prvem nizu predvsem po zaslugi Pušnika in Lavriča ter s precej bolj učinkovito igro v napadu v drugi polovici niza rezultat obrnili v svoj prid. Črnučani so bili po bloku Kosanca še najbližje, le na točki zaostanka pri izidu 16:17, nato pa so Krkaši preko razigranega Pušnika pobegnili na varno prednost in niz dobili s 25:21.

V drugem nizu se je gostiteljem povsem podrla igra. Krkaši so dominirali v vseh odbojkarskih prvinah, hitro pobegnili na neulovljivo prednost in Črnučanom dopustili vsega 9 točk. Trener Krke Jernej Rojc je ob visokem vodstvu lahko počitek namenil še kapetanu Kosmini ter v igro poslal mladega Hvalo, ki je dano priložnost dobro izkoristil.

Še najbolj napet je bil tretji niz, v katerem so gostitelji po zaslugi Kosanca do zadnjih točk držali korak s Krko, ki je sicer nastopila v premešani zasedbi na čelu s Hardtom in Hvalo. Kljub temu so Krkaši v ključnih momentih pokazali več zbranosti. Krka je sprva zapravila dve zaključni žogi in Črnučani so izenačili na 24. točki, a zatem se jim je zatresla roka. Sprva so zgrešili začetni udarec, nato še napadalnega in Krka je slavila s 26:24.

Luka Lindič, Krka: “Odnesli smo tri točke, kar je bil naš cilj, nismo pa zadovoljni s prikazano igro, kjer imamo še precej rezerve v vseh elementih. S prvim delom ligaške sezone in 11 zmagami smo sicer zadovoljni, vendar si želimo še bolj izpopolniti našo igro za vrhunec sezone, za kvalifikacije za 1. A ligo, kamor se želimo vrniti.“

Odbojkarji Krke so s to zmago sklenili tekmovanje za letošnje koledarsko leto in se na parket vračajo 5. januarja ob 20:30 z domačo tekmo proti Korvolley Mislinji.