strelec horoskop Svet24.si

Strelci boste sredi dne našli priložnost za ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

18250X3012 Necenzurirano

Propad Biobanke: denar strank izgubljen. To bo ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

edvard-in-frida Njena.si

Zlati gumb za mala genija, ki na spletu nista ...

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Šport Otočec

Mladinec Jorgić v članski reprezentanci

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2016 12:38

Namiznoteniška reprezentanca Slovenije zaključnila na Otočcu priprave na ekipno svetovno prvenstvo, ki bo v Maleziji. Darko Jorgić, član novomeške NTK Krka, bo na svetovnem prvenstvu zastopal državne barve.

Slovenski reprezentančni selektor Jože Urh, ki je to mesto prevzel po dolgem času, je za boje v Kuala Lampurju izbral najbolj obetavne mlade igralce. Gre za resno pomladitev ekipe, saj so Jan Žibrat, Ludvik Peršolja, Darko Jorgić in Deni Kožul v povprečju stari manj kot dvajset let. Medtem ko imata Žibrat in Peršolja že nekaj izkušenj z nastopanja na zadnjem svetovnem prvenstvu v Tokiu, bosta Jorgić in Kožul kot ena najmlajših prvič v družbi svetovnih članskih asov.

Darko Jorgić, ki je v zadnjem času nanizal nekaj odličnih iger in lepih uvrstitev na mednaronih mladinskih srečanjih, je pri napovedih, kako bo v Kuala Lampurju, previden: “Najprej, vesel sem, da sem v državni članski ekipi. Svetovno prvenstvo bo zame nekakšna namiznoteniška fakulteta in vem, da jo bom dobro opravil, kako pa bo z uvrstitvijo, težko napovem.”

Slovenska moška ekipa je v Tokiu pristala na 29. do 32. mestu. Selektor Jože Urh meni, da naša trenutna reprezentanca, najmlajša v zgodovini samostojne Slovenije na tovrstnih tekmovanjih, težko ponovi tak uspeh. Vse je odvisno od nastopov v predtekmovalni skupini.


Tam naše čakajo srečanja proti favoriziranima reprezentancama Madžarske in Egipta, vsekakor pa bodo odločile tekme proti Argentini, Mehiki in Norveški.

V primeru, da naši v tej skupini osvojijo 3. mesto, bo to zelo lep uspeh.