primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Šport Latvija

Mladi odbojkarji zanesljivo proti Ukrajincem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.01.2013 16:28

Slovenska kadetska reprezentanca je po porazu v 1. krogu proti Rusom v Olimpijskem centru v latvijski Jelgavi, v 2. kolu kvalifikacij za EP 2013 dosegla tudi prvo zmago.

Varovanci Iztoka Kšele so bili s 3:1(-24,17,22,13) boljši od Ukrajincev. Za Slovenijo je največ točk prispeval David Kumer, za Ukrajince pa Stanislav Azarov. Jutri pa se bodo mladi Slovenci ob 17:00 po lokalnem času pomerili z Estonijo.

Barve naše regije zastopata Primož Vidmar (MOK Žužemberk) in Sergej Drobnič (MOK Kočevje).


Moška ekipa, ki je bila formirana v lanskem aprilu, je preteklo leto zaključila z zmagoslavjem na tekmovanju MEVZA v Mariboru. Po besedah glavnega trenerja Iztoka Kšele, so priprave potekale brezhibno: »Rad bi se zahvalil vsem klubom, ki nam dajejo reprezentante, da so nam pomagali pri izvedbi plana priprav te reprezentance. Fantje so trdo delali, zmaga na prvenstvu MEVZA v Mariboru pa potrjuje, da smo dobro delali, saj smo brez poraza osvojili prvo mesto.« Prvi strateg moške reprezentance v Latvijo zato potuje z dobrimi občutki: »Prav vsi igralci in tudi moja pomočnika Mitja Jež in Zoran Kedačič so pokazali veliko volje in pravi odnos do reprezentance, zato z optimizmom potujemo v Latvijo, kjer si bomo v družbi elitnih evropskih reprezentanc poskušali izboriti pot na EP. Stanje v reprezentanci je dobro, nekaj malenkostnih poškodb je sicer prisotnih, toda prepričan sem, da bodo fantje stisnii zobe in v Latviji pokazali pravo igro,« pa je zaključil Kšela.

Turnir bo potekal od 3. do 7. januarja.