Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

onkologija, gradbišče, maribor Necenzurirano

Mariborska onkologija: kdo je kriv za zamude in ...

urban stojan ana ros pl Reporter.si

Novi soprog Ane Roš mora za leto in tri mesece v ...

ante simundza 1 gw Ekipa

Šimundža v prvem intervjuju po odhodu: ...

shutterstock_2293058687 Njena.si

Spoznajte ljubke listne ovčice, ki jedo svetlobo

primož roglič Ekipa

Primož Roglič pred sprejemom sporočil žalostno...

Šport Ljubljana

Matavž s "hat-trickom" končal evropsko ligo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2012 22:28

Slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž se je izkazal v zadnjem, 6. krogu skupinskega dela evropske lige.

V dresu PSV iz Eindhovna je v Neaplju proti Napoliju ob zmagi svoje ekipe s 3:1 zabil kar tri gole. Kljub temu je ostal brez 1/16 finala, iz skupine F sta namreč že pred tem krogom napredovala prav Napoli in Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Matavž se je med strelce vpisal v 30. in 41. minuti, ko je v mrežo pospravil odbiti žogi, nato pa še v 60. po podaji Memphisa Depaya. Za Neapeljčane, ki so izgubili prvič v evropskih tekmovanjih po 15 tekmah, je bil uspešen Edinson Cavani v 18. minuti. Na drugi tekmi so Ukrajinci s 4:0 ugnali Solno in potrdili prvo mesto v skupini.

Po prvih 12 današnjih tekmah zadnjega kroga je sicer znanih že 31 udeležencev šestnajstine finala. To so Bayer Leverkusen, Hannover, Metalist Harkov, Lyon, Rubin Kazan, Inter Milano, Anži Mahačkala, Genk, Sparta Praga, Lazio, Levante, Atletico Madrid, Viktoria Plzen, Fenerbahče, Borussia Mönchengladbach, Bordeaux, Newcastle, Dnjepr, Napoli, Stuttgart, Steaua, Stuttgart in Liverpool iz evropske lige ter Dinamo Kijev, Olympiakos Pirej, Zenit St. Peterburg, Ajax Amsterdam, Bate Borisov, Chelsea, Benfica in Cluj, ki so kot tretjeuvrščeni iz svojih skupin iz lige prvakov izpadli v evropsko ligo.

Ob 21.05 se je začelo še preostalih 12 tekem zadnjega kroga skupinskega dela evropske lige, na katerih pa bo padla zgolj še odločitev o zadnjem udeležencu šestnajstine finala. O tem bosta v skupini J, v sklopu katere se v Ljudskem vrtu merita Maribor in Lazio, odločila Tottenham in Panathinaikos v medsebojnem obračunu.