severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Šport Ljubljana

Matavž s "hat-trickom" končal evropsko ligo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2012 22:28

Slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž se je izkazal v zadnjem, 6. krogu skupinskega dela evropske lige.

V dresu PSV iz Eindhovna je v Neaplju proti Napoliju ob zmagi svoje ekipe s 3:1 zabil kar tri gole. Kljub temu je ostal brez 1/16 finala, iz skupine F sta namreč že pred tem krogom napredovala prav Napoli in Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Matavž se je med strelce vpisal v 30. in 41. minuti, ko je v mrežo pospravil odbiti žogi, nato pa še v 60. po podaji Memphisa Depaya. Za Neapeljčane, ki so izgubili prvič v evropskih tekmovanjih po 15 tekmah, je bil uspešen Edinson Cavani v 18. minuti. Na drugi tekmi so Ukrajinci s 4:0 ugnali Solno in potrdili prvo mesto v skupini.

Po prvih 12 današnjih tekmah zadnjega kroga je sicer znanih že 31 udeležencev šestnajstine finala. To so Bayer Leverkusen, Hannover, Metalist Harkov, Lyon, Rubin Kazan, Inter Milano, Anži Mahačkala, Genk, Sparta Praga, Lazio, Levante, Atletico Madrid, Viktoria Plzen, Fenerbahče, Borussia Mönchengladbach, Bordeaux, Newcastle, Dnjepr, Napoli, Stuttgart, Steaua, Stuttgart in Liverpool iz evropske lige ter Dinamo Kijev, Olympiakos Pirej, Zenit St. Peterburg, Ajax Amsterdam, Bate Borisov, Chelsea, Benfica in Cluj, ki so kot tretjeuvrščeni iz svojih skupin iz lige prvakov izpadli v evropsko ligo.

Ob 21.05 se je začelo še preostalih 12 tekem zadnjega kroga skupinskega dela evropske lige, na katerih pa bo padla zgolj še odločitev o zadnjem udeležencu šestnajstine finala. O tem bosta v skupini J, v sklopu katere se v Ljudskem vrtu merita Maribor in Lazio, odločila Tottenham in Panathinaikos v medsebojnem obračunu.