markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Šport Maribor

Mariborčani premagali Olimpijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2013 21:11

Košarkarji Maribora Messerja so še drugič v tej sezoni Lige Telemach, tokrat na parketu dvorane Tabor, premagali Uniona Olimpijo. Štajerci so bili od evroligaša, ki bo njihov nasprotnik tudi v polfinalu državnega prvenstva, boljši z 72:67.

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli nov poraz z Mariborom Messerjem, ki ima lahko hude posledice, če Ljubljančani v zadnjem kolu ne bodo premagali do zdaj neporažene Krke, in če bo Maribor Messer v gosteh premagal Tajfun. Zeleno-beli lahko tako zdrsnejo na tretje mesto v Ligi za prvaka Lige Telemach, kar bi pomenilo, da se lahko v Ligo ABA uvrstijo le v primeru osvojitve državnega naslova.

Poraz na prvi tekmi v Stožicah za mlado ljubljansko zasedbo očitno ni bil dovolj resno opozorilo. Srečanje v dvorani Tabor so sicer začeli dobro, dobili prvo četrtino z dvanajstimi točkami prednosti, nato pa se je začela rapsodija košarkarjev Messerja. Z agresivno obrambo so goste odrezali od koša, tako da so ti v naslednjih 27 minutah dosegli vsega 26 točk.

V 29. minuti so Ljubljančani še vedno vodili s 50:43, nato pa je Messer naredil delni rezultat 16:1 in imel v 37. minuti osem točk prednosti (59:51). Od preobrata se gostje niso več pobrali. Kanček upanja jim je v zadnji minuti vlil Sasu Salin s trojko za 66:63, toda v sklepnih sekundah so bili domačini zbrani in s črte prostih metov potrdili odmevno in zasluženo zmago.

Zadnje kolo Lige za prvaka Lige Telemach je na sporedu v torek, 30. aprila. Union Olimpija bo ob 20. uri v Stožicah gostila Krko, ki si je že zagotovila prvo mesto, Maribor Messer pa bo pol ure prej gostoval v Šentjurju.