pivo na cesti Svet24.si

Zaboji piva padli s tovornjaka na cesto in zaprli ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Šport

Lukčeve plesalke do naslova državnih podprvakinj

Piše: R.K.

Čas objave:
23.05.2023 09:07

Za Lukčevimi plesalci je ponovno tekmovalno obarvan vikend. Plesalci in Krškega, Brežic in Sevnice so se udeležili kar dveh tekmovanj.

V ospredju je bilo Državno prvenstvo v organizaciji Plesne zveze Slovenije, ki se je tokrat odvijalo v Novem mestu. V petek, na prvi tekmovalni dan, je bila na sporedu Street disciplina. Med Street članskimi malimi skupinami je Lukčeve barve zastopala skupina Metanoia v sestavi Zala Popijač, Ema Zildžovič, Tjaša Aleksandra Komočar, Stella Resnik, Manca Ančimer in Valentina Pirc, ki si je v močni konkurenci s koreografijo Nepremičnina priplesala naslov državnih podprvakinj.

Prav tako se je med Street malimi skupinami odlinega 6. mesta razveselila mladinska skupina Newsies. Skupina Nameless si je med mladinskimi street formacijami priplesala 12. mesto s koreografijo Alpinisti.
Tekmovalni dan so zaključili člani, ki so si v kategoriji Street članske formacije priplesali 4. mesto.


Lukčevi plesalci so se predstavili tudi v nedeljskem delu, ko je bila na sporedu kategorija Mladinske hip hop formacije. Skupina Madness si je priplesala polfinale in na koncu osvojila 11. mesto, brežiška skupina Xplosion je osvojila 16. mesto.

Sobota je bila plesno obarvana za plesalce iz Krškega in Sevnice, ki so se odpravili na Mednarodni plesni festival v Zadru. Domov so se vrnili z odličnimi rezultati in polni čudovitih vtisov.
Skupina Future je zasedla 1. mesto med otroškimi hip hop formacijami, Sweets so osvojili 5. mesto v kategoriji MTV dance formacije otroci, sevniška skupina Flow masters pa 2. mesto v kategoriji Street dance male skupine mladinci.

Lukci so ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh tako na državnem nivoju, kot tudi izven naših meja, za kar gredo posebne čestitke in zahvala vsem plesalcem in trenerjem Dei Micić, Vanesi Krenker, Mihi Pozniču in Luki Vodlanu  za trdo delo in odlične nastope skozi celotno sezono.