jan plestenjak Svet24.si

Jan Plestenjak protestno zapustil poroko zaradi ...

camilla, kate Svet24.si

Ekscesna ustrežljivost služabnikov na britanskem...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

Mura Nafta Ekipa

Vroče že pred prekmurskim derbijem: glejte, kako...

Marjetka Vovk, Lado Bizovičar, Andrej Škufca in Ana Klašnja Revija Stop

Slovenija ima talent: »Ni vsak talent na dušo ...

pogacar Ekipa

Sveti Tadej! Ko je videl, kaj je nad Pogačarjem, ...

Šport Cortina d'Ampezzo

Lindsey Vonn neustavljiva, Štuhčeva 13.

Piše: Radio Krka/sta

Čas objave:
24.01.2016 14:29

Američanka Lindsey Vonn je neustavljiva. V Cortini d'Ampezzo je po smuku zmagala še v superveleslalomu za dvojček in popolni konec tedna v Dolomitih. Vonnova je v Cortini osvojila svojo še enajsto zmago za rekord na tem prizorišču ter tako prehitela slovito Avstrijko Renate Götschl. Dobro je nastopila tudi Ilka Štuhec, s 13. mestom.

Vonnova je s startno številko 19 izvedla popolni napad ter ob prihodu v cilj za 69 stotink sekunde prehitela Tino Weirather iz Liechtensteina. Tudi po nastopu Švicarke Lare Gut, ki je zaostala 1,31 sekunde, se razmere na vrhu niso spremenile. Nemka Viktoria Rebensburg je skočila na tretje mesto z zaostankom 1,15 sekunde.

Američanka je osvojila svojo že 75. zmago v svetovnem pokalu. Rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki na večni lestvici v absolutni kategoriji z 86 zmagami zaseda prvo mesto, se zdi zdaj še bolj dosegljiv. Stenmark je dominiral v svetovnem pokalu v osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Vonnova je že v soboto postavila mejnik z največ osvojenimi smukaškimi zmagami v svetovnem pokalu, ko je osvojila svoj še 37. smuk ter za eno smukaško zmago prehitela avstrijsko rekorderko Annemarie Moser-Pröll. Enaintridesetletna Američanka je osvojila še osmo zmago v tej sezoni svetovnega pokala, s katero je prevzela vodstvo v skupnem seštevku ter Gutovo prehitela za 45 točk. Vonnova tudi v superveleslalomskem seštevku premočno vodi s polnim izkupičkom 300 točk.

Prvi slovenski nastop je bil pri številki 28. Štuhčeva je bila na progi na vseh merjenjih vmesnega časa počasnejša od Vonnove, a je z dobrim srednjim in spodnjim delom ob cilju z zaostankom 2,25 sekunde vpisala takrat 12. čas. Mariborčanko je nato prehitela le Avstrijka Stephanie Venier (+2,18). Štuhčeva je tako prišla do svojega najboljšega superveleslalomskega izida v Cortini, potem ko je bila lani 21. Na startu je bila še Vanja Brodnik s številko 45, a je odstopila.

Naslednja postaja ženske karavane bo Maribor s sobotnim veleslalomom in nedeljskim slalom - tradicionalnim tekmovanjem za zlato lisico.