alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Washington

Lebron James ostaja najbolj priljubljen igralec v NBA

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
25.12.2015 13:03

Košarkar LeBron James, zvezdnik ekipe Cleveland Cavaliers v severnoameriški ligi NBA, je najbolj priljubljen igralec v tem tekmovanju. V anketi ameriškega športnega programa ESPN ga je na prvo mesto uvrstilo 22,4 odstotka navijačev. Drugi je poslavljajoči se zvezdnik ekipe Los Angeles Lakers Kobe Bryant s 13,9 odstotka glasov.

Na tretje mesto se je na lestvici ESPN pred koncem leta - raziskavo sicer delajo po vsakem četrtletju - prebil član ekipe Golden State Warriors Steph Curry, ki je dobil 12,5 odstotka glasov.

Za Curryja, ki je kot MVP sezone 2014/15 pomagal svoji ekipi do naslova prvaka, so pri ESPN zapisali, da je košarkar z najhitrejšim vzponom v njihovi anketi. Še pred dobrim letom ga je namreč za najbolj priljubljenega v ligi razglasilo le nekaj več kot dva odstotka navijačev.

Ob tem je Curry tudi najboljši "marketingar" v ligi. Po podatkih podjetja, ki spremlja spletne prodaje športnih artiklov, je namreč prav njegov dres najbolje prodajan artikel lige NBA v 46 ameriških zveznih državah. Na tej lestvici je drugi James, tretji pa Bryant.