kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

Alojz Ihan Reporter.si

Alojz Ihan se ne vda in odgovarja UKC: Prazne ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Ljubljana

KZS največ pozornosti OI, kolesa za velodrom

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
30.11.2015 17:28

Kolesarska zveza Slovenije je na redni letni skupščini spregovorila o načrtih za olimpijsko leto 2016 in se ozrla na pretekla leta. Obdobje 2012-2014 je ocenila za dobro, v prihodnjem letu bo poudarek dala OI v Riu, popularizaciji kolesarstva na velodromu in vključevanju parakolesarstva.

V olimpijski sezoni 2016 slovenske kolesarske reprezentance čaka veliko tekmovanj. Vrhunec bodo olimpijske igre v Riu de Janeiru, pomembna tekmovanja so še svetovno in evropsko prvenstvo. Cestne kolesarje SP čaka v Katarju, znova bodo tudi v elite kategoriji tekmovali na EP, ki bo septembra v Nici. Gorski kolesarji bodo v vseh disciplinah (olimpijski kros, kros na izpadanje, maraton, spust, BMX in enduro) tekmovali na desetih tekmovanjih. SP v krosu bo v Novem Mestu na Češkem - spustaše bo prihodnje leto gostil Val di Sole -, EP pa bo na Švedskem v Huskvarni.

Predsednik KZS Tomaž Grm je poudaril, da se bo v letu 2016 zveza začela še bolj ukvarjati z množičnim kolesarstvom, odbori znotraj te bodo delovali po začrtanih smernicah, na novo bo vključila parakolesarstvo, osnovna dejavnost pa bodo OI. Novost bo uvedba kolesarske kartice ugodnosti, ki je namenjena "popoldanskim kolesarjem", kot se je izrazil Grm.


Poudarek bodo dali tudi kolesarstvu na velodromu, za kar so prek razpisa Evropske kolesarske zveze kupili 60 koles.

Po predvidenem finančnem načrtu za leto 2016 bodo skupni odhodki znašali 477.100 evrov, prihodki 517.100, razliko 40.000 evrov pa bo KZS namenila pokrivanju izgub iz preteklih let.