Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Šport Novo mesto

Krko okrepil ameriški košarkar Thomas

Piše: R.K.

Čas objave:
19.11.2021 16:24

Pred nadaljevanjem sezone je novi član KK Krka postal krilni košarkar 28-letni Američan Adonis Michael Thomas.

»Zadovoljni smo, ker je izkušeni Adonis Thomas postal novi član našega kluba. Verjamem, da se bo hitro vključil in bo potrdil svoje kvalitete v dresu Krke,« je ob prihodu novinca povedal direktor kluba Jure Balažić.

»Vesel sem, ker sem prišel v ekipo, v kateri vlada tako dobra atmosfera. Moštvo ima dobro energijo in kemijo. Jasno mi je, da trdo delajo. Med igralci je tudi nekaj nesrečnih poškodb in bolezni, zato sem tu, da zapolnim vrzel, pomagam in odigram po najboljših močeh. Veselim se tekem,« je ob prihodu v Novo mesto povedal Adonis Michael Thomas.

Adonis Michael Thomas (198 cm, 1993) se je rodil v Memphisu v zvezni ameriški državi Tennessee. Sprva se je šolal na srednji šoli v Melrose, potem pa med letoma 2011 in 2013 študiral na domači univerzi v Memphisu. Leta 2013 se je podal v profesionalne košarkarske vode. V Ligi NBA je bil član Atlante, Brooklyna, Orlanda, Philadelphie in Indiane. Leta 2016 je prišel v Evropo, kjer je naprej igral v Italiji (Avellino), potem pa je navdušil še Turčiji (Banvit), Nemčiji (Medi Bayreuth) in v Franciji. Igral je tudi v Mehiki in Kazahstanu, kjer je z Astano igral v močni Ligi VTB.