hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

Krkaši v domači dvorani vpisali osmo zmago

Piše: STA

Čas objave:
07.12.2021 21:29

Košarkarji Krke so v zaostali tekmi 8. kroga lige Nova KBM premagali Hopse Polzelo s 102:89 (23:24, 54:49, 80:66).

Krka je pričakovano vpisala osmo zmago v ligi Nova KBM in se ob enem porazu povzpela na vrh razpredelnice. Hkrati je to šele njena druga zmaga v zadnjih sedmih nastopih v vseh tekmovanjih oziroma zadnjem mesecu. Hopsi so na drugi strani doživeli peti poraz in zdrsnili pod 50-odstotni izkupiček (4-5).

Dvoboj najboljših strelcev lige Nova KBM je sicer pripadel gostujočemu ostrostrelcu Mihi Vašlu, ki je dosegel 23 točk, dve več od Roka Stipčevića. A je imel slednji ob sebi več razpoloženih soigralcev, ki so v tretji četrtini naredili odločilno razliko.


Stipčević je ob metu 8:17 (trojke 4:11) zbral še deset skokov, enako kot Jurij Macura, ki je prav tako vpisal 21 točk (met 8:12). Ob njima je imela Krka še štiri igralce v dvomestnih številkah, bitko pod obročema je dobila s 45:28, tako da je skoraj polovico točk dosegla iz rakete, ter drugič v sezoni po uvodni tekmi konec septembra proti Zlatorogu presegla mejo 100 doseženih točk.

Za Polzelo je nastopilo le osem igralcev, točko manj od Vašla je dosegel Jan Rizman (trojke 6:9), tretji najboljši posameznik pri gostih pa je bil Marko Vranjkovič s 16 točkami, šestimi skoki in štirimi podajami.

Hopsi bodo naslednjo tekmo v ligi Nova KBM igrali v petek doma proti Helios Suns, Krko pa 15. decembra doma čaka Šentjur.