Damiano David Svet24.si

Damiano David začenja solo kariero z novim ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

Anže, Življenje na tehtnici Njena.si

Življenje na tehtnici: Takšen je bil nekoč Anže

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Šport Novo mesto

Krkaši pred domačim občinstvom do enajste zmage v sezoni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2016 20:03

Rokometaši Krke so v 19. krogu 1. NLB Leasing lige doma premagali Slovenj Gradec 2011 s 36:29 (18:13). Po sinočnji zmagi Ribničanov na tekmi s Koprčani v boju za šesto mesto, ki prinaša uvrstitev v ligo za prvaka, nujno potrebovali točki, da bi na šestem mestu prehiteli ekipo iz Ribnice. Glede na le sedem osvojenih točk gostov iz Slovenj Gradca v dozdajšnjih 18 tekmah so bili Novomeščani seveda v vlogi favoritov, kar pa so morali potrditi tudi na igrišču.

  Začetek tekme je pripadel gostom, ki so z goli Jake Malusa v peti minuti vodili s 4:3, z delnim izidom 3:0 pa so Novomeščani le dve minuti pozneje prvič na tekmi povedli z dvema goloma prednosti. Uroš Štumpfl je v 11. minuti izid še zadnjič izenačil na 7:7, po minuti odmora domačega trenerja Mirka Skoka pa so krkaši počasi, a zanesljivo prišli do izdatnejše prednosti. V 21. minuti je Grega Okleščen spet poskrbel za tri gole prednosti (13:10), v zadnji minuti pa so domačini dosegli kar tri gole in na odmor odšli z vodstvom 18:13.V drugem polčasu so Novomeščani brez večjih težav držali visoko prednost, ki so jo v 38. minuti z golom Leona Raša povečali na osem golov (24:16). Čeprav se gostje še niso popolnoma sprijaznili s porazom, se na manj kot šest golov zaostanka domači ekipi niso uspeli približati. Ko je David Kovačič v 49. minuti zadel za 30:22, je bila tekma odločena.Največ golov za domačo ekipo, devet, sta dosegla Jan Jurečič in Jernej Papež, ki sta iz igre zgrešila le po en strel, devetkrat je bil uspešen tudi Jaka Malus na strani Slovenj Gradca 2011.

Izjave po tekmi:

Jan Irman, MRK KRKA. " Danes smo igrali dobro in tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. Točke so po današnji tekmi že na računu, sedaj pa se bomo začeli intenzivneje pripravljati na našega naslednjega nasprotnika, saj danes teden odhajamo na vroč teren v koprsko Bonifiko".

Jaka Jakše: " Tekmo ocenjujem kot dobro, res pa je, da smo imeli malce lažjega nasprotnika. Današnja tekma pa je bila na nek način tudi uvod v sobotno tekmo, kjer bomo morali pokazati vse, kar znamo".

Sebastjan Sovič, trener RK SG 2011. " Čestitam ekipi Krke za zasluženo zmago. Naši fantje so bili žal preveč medli na današnji tekmi. Obramba nam nikakor ni stekla, pa tudi vratarji so imeli zelo slab izkoristek obranjenih strelov. V drugem polčasu smo sicer začeli bolje, ampak so se vse odbite žoge žal znašle v rokah domačinov, kar so s pridom izkoristili. Veliko premalo koncentracije je bilo v naši igri, predvsem v obrambi, kar nekako zamerim mojim fantom. Realno je na koncu zmagala boljša ekipa in čestitam Novomeščanom za današnjo zmago".

Krka bo v prihodnjem krogu čez teden dni gostovala v Kopru, Slovenj Gradec pa bo doma igral s Sevnico.