sara rutar Svet24.si

Zmagovalka kuharskega šova pričakuje dojenčka

amazonka-suša Svet24.si

Video: Zaradi suše Amazonke v Kolumbiji skoraj ni...

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

172A1987 Reporter.si

Padal je še zlati dež! Kdo vse iz slovenske ...

svicarka Ekipa

Strašna novica s kolesarskega SP v Švici, komaj ...

Oče je od njiju vedno zahteval ogromno Odkrito.si

Grozljivi umor, za katerim se skriva še bolj ...

albert riera mm Ekipa

Novo presenečenje v Celju: Albert Riera pripeljal...

Šport Novo mesto

Krkaš Sloveniji priboril srebrno odličje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2015 09:22

Na evropskem turnirju TOP-10 za mladino je Darko Jorgić, član Namiznoteniškega kluba Krka Novo mesto, v konkurenci mladincev zaostal le za Nemcem Kleinom in sebi ter Sloveniji priboril srebrno odličje.

Najobetavnejši mladi igralec novomeške Krke Darko Jorgić je v Buzau ta konec tedna prišel domala celo do svojega največjega uspeha v kratki, a še kako uspešni mladinski karieri.

Najprej je seveda potrebno poudariti, da ne gre kar za kakršenkoli turnir, temveč za turnir, kjer imajo pravico nastopa le najboljši kadeti oz. mladinci Evrope. Med njimi je seveda tudi Darko Jorgić, ki na aktualni evropski mladinski lestvici zaseda 5. mesto, v Romuniji pa je nastopal v vlogi 3. nosilca. Šved Anton Kallberg je na domačem Svetovnem pokalu v Halmstadu prišel v osmino finala, Poljak Patryk Zatowka, ki je bil za Jorgića v četrtfinalu usoden na julijskem evropskem prvenstvu v Bratislavi je nastop odpovedal.

Turnir sta na neslaven način zaznamovala tudi Francoza Alexandre Cassin in Can Akkuzu. Slednji je že prvi dan zaradi zastrupitve pristal v bolnišnici, 1. nosilec turnirja pa je predal svoja zadnja dva obračuna, tako da je Jorgić proti njemu prišel do zmage brez boja. To je z nejevoljo zagotovo pospremil Krkaš Deni Kožul, ki je pred turnirjem čakal na odpovedi svojih vrstnikov in za las ostal brez nastopa v Buzau.

Krkin junak je turnir pričel na najboljši možen način in bo lepi borbi s 4:2 odpravil madžarskega super-talenta Benceja Majorosa. Sledila je drama proti Belorusu Aliaksandru Khaninu, ki jo je z 11:8 v odločilnem nizu dobil Jorgić. No, konec prvega dne je prišla streznitev. Nemec Dennis Klein je Darka ugnal suvereno s 4:0, a kot se je na koncu izkazalo, je nemški up v Romuniji odigral turnir življenja in ob 8 zmagah in 1 porazu (premagal ga je Chernov) prišel do svojega največjega uspeha v karieri.

Drugi dan je Jorgić začel z odlično predstavo proti Konstantinu Chernovu, ki je padel po 5 nizih. Sledila je tekma proti staremu rivalu Andreasu Levenku iz Avstrije. Rivalstvo sega že v leto 2013 in četrtfinalno tekmo kadetskega evropskega prvenstva. Od tedaj naprej je na tekmi Jorgića in Levenka v in ob ringu vselej čutiti posebno energijo. Tudi tokrat je bilo tako, s 4:2 pa je bil na koncu vseeno boljši neugodni Avstrijec. Jorgića to ni vrglo iz tira in soboto je zaključil z učno uro, ki jo je podelil tretjemu galskemu petelinu, Romainu Ruizu.

Nedelja bi morala biti za Jorgića 'ura resnice', toda 17-letni Hrastničan je odigral zgolj tekmo proti domačinu Alexandreju Manoleju. Dobil jo je s 4:1, nato pa lopar pospravil v torbo in domačim sporočil, da je na najbolj kvalitetnem turnirju na Stari celini zasedel 2. mesto. V popoldanskem sporedu bi se sicer moral pomeriti s francoskim duom Cassin - Akkuzu.

Kleinu in Jorgiću se je na odru za zmagovalce pridružil še Madžar Majoros. Po turnirju je Jorgić povzel dogajanje: "Cel turnir je potekal dobro. Prvi dan sem igral dobro vse do tretje tekme s Kleinom, ki me je res ponižal, bil sem brez možnosti. Mislim, da je bila ključna prav prva tekma z Majarosom. Če zmagaš prvo tekmo, je vse drugače, nikakor si ne želiš izgubiti prve tekme."

Prvenec druge ekipe, Živa Staniša v Murski Soboti na stopničkah

Poleg mednarodnega uspeha Darka Jorgića je bilo pretekli konec tedna pestro tudi na domačih namiznoteniških tleh.

Dvakratni branilci naslova NTK Krka I so v 3. krogu 1. SNTL za moške prišli še do svoje tretje zmage letos, potem ko so s 5:0 odpravili NTK Križe. Do prvenca so prišli tudi njihovi mlajši kolegi.

V Ljubljani je bilo v soboto precej vroče. Domačini iz NTD Kajuh-Slovan so nudili dostojen odpor mladcem iz NTK Krka II, toda na koncu vseeno izgubili z 2:5. Štiri tekme izmed sedmih so se končale po petih nizih, trikrat pa so se veselili Dolenjci. Tilen Cvetko je po petih nizih odpravil Denisa Pintarja in Andraža Novaka, po razliki petega niza je bil proti Pintarju uspešen tudi Aljaž Šmaljcelj. Mladeniči so tako napovedali boj za sredino ligaške tabele, z dobrim delom pa bodo skušali tekom sezone zagreniti življenje favoriziranim ekipam Maribora, Ilirije in Keme.

Prihodnjo soboto bo v sklopu 4. kroga najbolj zanimivo prav v Novem mestu, kjer bo mlada ekipa Dolenjcev skušala presenetiti precej bolj izkušene igralce ŽNTK Maribor.

V nedeljo, 18. oktobra, je bil v Murski Soboti odigran 2. OT RS za kadet in kadetinje, kjer se je lepo izkazala Živa Staniša. Novomeščanka je sicer zadnji dve sezoni posojena igralka NTK Muta, trenira pa skupaj s svojim matičnim klubom v prestolnici Dolenjske. V Prekmurju je bila odlična in je na koncu zasedla 3. – 4. mesto, za finale ji je zmanjkalo nekaj sreče. Na državni lestvici ostaja na 9. mestu. Pri fantih sta Mitja Omerzel in Domen Zupančič uspešno prestala kvalifikacijsko skupino, na koncu pa osvojila 17. – 32. mesto.