DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Šport

Krka z 10 asi in 15 bloki v uri igre do nove zmage

Piše: R.K.

Čas objave:
06.02.2023 08:31

V 17. krogu 1B. DOL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Črnuče II. Zmage s 3:0 so se ob izjemnih 15 blokih in 10 asih razveselili domačini. Najbolj razpoložena sta bila Kosmina (12 točk, 4 asi, 3 bloki) in Kožar (10 točk, 5 asov, 5 blokov), pri gostih pa je 10 točk zbral Mivšek. Krka bo prihodnjo soboto gostovala v Brezovici.

Sodnika: Hafnar Matjaž, Pevc Anton. Obiskovalcev: 50.

Krka: Hafner, Erpič, Kosmina 12, Borin (L), Kožar 10, Pulko 7, Lavrič 9, Lindič 9, Pušnik 8, Hardt 5, Vidmar, Jakše (L). Trener: Jernej Rojc.

Črnuče II: Ritmanič (L) 1, Mivšek 10, Rutar, Kosanc 1, Zajc, Elikan, Vindišar 2, Drobež, Lenič 1, Rojc 3, Hribar 2, Čučulović (L). Trener: Jaka Bevc.

Čeprav so Črnučani v Novo mesto pripotovali na krilih štirih zaporednih zmag, pa jim to ni kaj dosti pomagalo, saj so naleteli na razpoloženo moštvo Krke. Domači so v uvodu hitro postavili stvari na svoje mesto, z dobrim servisom so nasprotnika spravljali v obup, z dobrim sprejemom pa gradili uspešno napadalno igro in postopoma višali prednost. Po dobro sestavljenem trojnem bloku domačih je izid na semaforju kazal že 19:12, s čimer je bilo že jasno, da bo prvi niz pripadel Krki. Dve zaporedni točki za prvo zaključno žogo je prispeval Pušnik, le to pa je po dobrem začetnem udarcu Kosmine in slabem sprejemu gostov izkoristil Lavrič (25:16).

Drugi niz je z asom uspešno odprl Kožar in zastavil temelje domačega naleta, ki so ga ob zaostanku s 5:0 gosti ustavili šele s polminutnim odmorom. Črnučani so poskušali po svojih močeh, a resnejših možnosti niso imeli. Stežka so krotili dober servis Krke in posledično imeli težave v napadu. Krka je dobro postavljala blok, žoge ki so prišle mimo pa so ujeli v obrambi ter uspešno napadali in prednost je rasla. Na servis Kosmine so domači povedli z 19:7, pri čemer so gosti vzeli še drugi polminutni odmor. Tudi ta ni pomagal, saj so po odmoru dva napada poslali v avt. Za prvo zaključno žogo Krke je zračni dvoboj blokerjev na mreži dobil Lindič, v naslednji akciji pa so niz z zgrešenim napadom zapečatili kar gosti sami (25:8).

Še največ odpora so Črnučani ponudili v tretjem nizu, pri čemer je pri Krki namesto Pulka na položaju korektorja priložnost dobil Hardt. Gosti so korak s Krko držali vse do 13. točke, to je bilo zadnje izenačenje na tekmi, nato pa so pobudo prevzeli domačini. Z dvema asoma je na prednost z 18:14 domače popeljal Kožar. Črnučani so se po polminutnem odmori približali na vsega dve točki zaostanka (20:18), nato pa so Krkaši z delnim izidom 5:1 odločili tekmo. Lavrič in Kožar sta poskrbela vsak za en blok, Kosmina je z asom priigral prvo zaključno žogo, le to pa je v naslednji akciji z napadom izkoristil Pušnik za končnih 25:19 in 3:0 za Krko.

Anže Borin, Krka: "Že na začetku tekme smo razvili našo igro in pokazali svojo kvaliteto. Visok nive igre smo držali do konca tekme in tudi tokrat zasluženo zmagali."