408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

pcr-testiranje, test, stanežiče Necenzurirano

Zakaj lačni Jug ne verjame sitemu Švabu (PREJELI...

2 musarja primopredaja Primoz Lavre Reporter.si

Aleš Musar, milijonar iz davčnih oaz: za ta ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

Rebeka Dremelj, Mirjam Poterbin Njena.si

Mirjam Poterbin po rojstvu vnukinje ujeta v ...

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

Šport

Krka danes s Šentjurjem

Piše: R.K.

Čas objave:
27.09.2023 09:34

Košarkarji Krke uradno sezono začenjajo z domačo tekmo Lige Nova KBM proti Šentjurju. Tekma bo v dvorani Leona Štuklja danes ob 19. uri.

KK Šentjur je lani osvojil sedmo mesto, v četrtfinalu končnice pa je izpadel proti Cedeviti Olimpiji. Pred to sezono so zamenjali trenerja, Damjana Novakovića je zamenjal Petar Markovinović. V klub se je po 13 letih vrnil Luka Lapornik, ki je vmes kar sedem sezon preživel v Krkinem dresu, iz Rogaške je prišel Urban Durnik, pripeljali pa so tudi ameriškega centra Abayomija Iyiolo, ki je letos z univerzo Kansas State prišel do četrtfinala končnice NCAA.

V novi sezoni bodo za Krko igrali Jairus Hamilton, Leon Stergar, Zeno Edosomwan, Niko Bačvić, Miha Cerkvenik, Isaiah Cousins, Robert Jurković, Jan Špan, Bine Plut, Miha Škedelj, Žak Smrekar, Anže Bobnar in Jurij Macura ter Marko Radovanović, ki se je ekipi pridružil na treningu danes dopoldan. Klub so zapustili Rok Stipčević, Martin Jančar Jarc, Andrej Stavrov, Mate Vucić in Radosav Spasojević. Glavni trener Gašper Okorn je ohranil svoj trenerski štab (Igor Kešelj, Matic Šiška, Matej Gliha), vlogo fizioterapevta pa je prevzel Marko Kastelic.

Izjava pred tekmo

Gašper Okorn, trener Krke: „Veselimo se začetka prvenstva in domače tekme s Šentjurjem. Pripravljalno obdobje je za nami in vsi, tako strokovni štab kot igralci, komaj čakamo, da se začne zares. Smo še v fazi, ko analiziramo delo v zaključenem pripravljalnem obdobju, še vedno smo več ali manj osredotočeni nase. Pripravljeni bomo na sredino tekmo, saj želimo začeti z zmago na domačem igrišču, kar se od nas tudi pričakuje. Bomo pa morali igrati zavzeto od prve do zadnje minute. Pričakujem tudi nekaj treme in živčnosti, kar je značilnost uvodnih tekem, a upam da čim prej prebijemo led in odigramo dobro tekmo."