kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Šport ZDA

Kopi bo igral v končnici

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.04.2013 09:28

Hokejisti Pittsburgha, Montreala, Washingtona in Bostona v vzhodni ter Chicaga, Anaheima in Vancouvra v zahodni konferenci so si do sobotnih tekem izborili končnico v severnoameriški ligi NHL, v noči na nedeljo pa sta napredovala še Toronto in Los Angeles.

Branilec naslova iz Los Angelesa, za katerega zelo uspešno nastopa slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, sploh ni stopil na ledeno ploskev, preboj v končnico pa si je zagotovil po zmagi Vancouvra nad Detroitom z 2:1 po kazenskih strelih.

Kopitarjeva zasedba bo v noči na ponedeljek na domačem ledu gostila Dallas, do konca ligaškega dela pa jo nato čakajo še tri tekme: v gosteh se bo pomerila z Minnesoto in Detroitom, doma pa s San Josejem. Kralji so v zahodni konferenci trenutno na četrtem mestu.


V noči na nedeljo je bilo na sporedu še sedem tekem, na dveh je odločitev padla po kazenskih strelih. New York Islanders so premagali Winnipeg s 5:4, Phoenix pa Chicago s 3:2. Štiri tekme so se končale z zmagami gostujočih ekip: Pittsburgh je ugnal Boston s 3:2, Philadelphia je bila boljša od Caroline s 5:3, Washington je premagal Montreal s 5:1, Toronto pa Ottawo s 4:1. Edino domačo zmago je dosegel New Jersey, ki je zanesljivo premagal Florido s 6:2.