krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

alex-the-dancer Njena.si

Zabavljač 'Alex the dancer' v resnici komaj ...

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Šport

Kolesarska prestolnica se pridružuje navijaški evforiji

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2022 07:29

Virtualni navijaški val, ki ga ob Dirki po Franciji z nagradno igro Cycling fans of Slovenia ustvarja Slovenska turistična organizacija, je dosegel tudi Novo mesto.

Vodeno kolesarsko turo, ki bo v nedeljo, 17. julija 2022, udeležence brezplačno popeljala tudi po odseku trase Dirke po Sloveniji in mimo novomeških turističnih znamenitosti, bo v času Dirke po Franciji obogatil še dopolnilen kolesarsko-turistični program.

Slovenska kolesarska prestolnica se pridružuje navijaški vročici in v sodelovanju z največjim kolesarskim navijačem, Novomeščanom Jožetom Ravbarjem, pripravlja enkratno dolenjsko kolesarsko doživetje. Brezplačna kolesarska tura, ki jo bo vodil izkušeni kolesarski vodnik in lastnik novomeškega kolesarskega hotela Jože Ravbar, bo prijavljenim udeležencem omogočila pogled na Novo mesto, Dolenjsko in največje turistične znamenitosti, kot jih lahko doživijo le kolesarji.

kolesarjenje, cycling-fans-of-slovenia
Kolesarska prestolnica se pridružuje navijaški evforiji ob Dirki po Franciji
Matevž Hribar

Na štiriurno 40 kilometrsko pot s približno 500 metri vzpona se bodo udeleženci podali ob 9. uri, ustavili se bodo tudi na Otočcu, v Šmarjeti in v Klevevžu, cilj (in tudi start) pa bo v duhu Dirke po Sloveniji predstavljal Glavni trg. Pred zaključkom si bodo udeleženci kolesarskega izleta lahko brezplačno ogledali novo razgledno ploščad v zvoniku kapiteljske cerkve. Prijave na dogodek sprejemajo osebno na TIC Novo mesto in preko e-pošte na tic@novomesto.si do vključno sobote, 16. julija 2022, število mest je omejeno. Udeležence vodene kolesarke ture čakajo tudi dodatne ugodnosti, za vse občane, ki se želijo pridružiti kolesarskemu vzdušju, pa so v času Dirke po Franciji po promocijski ceni za izposojo na voljo tudi e-gorska kolesa. Vse do 24. julija 2022 lahko tako doživite dan na e-kolesu za 10 evrov, ob prevzemu koles na TIC Novo mesto pa si lahko zagotovite tudi zemljevide s kolesarskimi potmi, obenem pa tudi vstopnico za razgledno ploščad kapiteljske cerkve.

kolesarjenje, cycling-fans-of-slovenia
Kolesarska prestolnica se pridružuje navijaški evforiji ob Dirki po Franciji
Matevž Hribar