strelec horoskop Svet24.si

Strelci boste sredi dne našli priložnost za ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

Anže, Življenje na tehtnici Njena.si

Življenje na tehtnici: Takšen je bil nekoč Anže

josip ilicic Ekipa

Kakšen mojster: Iličić z izjemno 'panenko' ...

Šport Hinterstoder

Kline odličen drugi, Kosi deseti

Piše: Radio Krka/Sta

Čas objave:
27.02.2016 14:44

Boštjan Kline je osvojil drugo mesto na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v avstrijskem Hinterstodru. Za dvojni slovenski uspeh je moštvenega kolega z desetim mestom dopolnil Klemen Kosi.

Boštjan Kline se je še drugič uvrstil na stopničke v svetovnem pokalu, potem ko je bil letos januarja drugi na smuku v Garmisch-Partenkirchnu.

Kline je imel startno številko pet ter jo res dobro izkoristil, saj je ubral zelo hitro linijo, na vseh merjenjih vmesnega časa je bil najhitrejši, ob prihodu v cilj pa je z naskokom, s 76 stotinkami sekunde prednosti, prehitel na koncu sedmega Avstrijca Patricka Schweigerja ter prepričljivo prevzel vodstvo.

Za Klinetom je 11 stotink sekunde zaostal tudi vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher, ki je bil nazadnje z zaostankom 35 stotink sekunde tretji.

Edini, ki je prehitel Mariborčana, je bil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde s startno številko 12, in sicer za 24 stotink sekunde. Tako je ostalo tudi po nastopu elitne sedmerice. Kilde je bil od najboljšega Slovenca hitrejši tudi na smuku v Garmischu ter ga tako obakrat potisnil na drugo mesto, potem ko je Slovenec vodil.

Kline, ki bo 9. marca dopolnil 25 let, je v Hinterstodru osvojil prve stopničke v svetovnem pokalu v superveleslalomu. Za nekdanjega dvojnega mladinskega svetovnega prvaka v smuku in superveleslalomu iz Crans Montane leta 2011 je po težavah s poškodbami tako res sijajna sezona.


Kline je po dvojnih stopničkah, v tej sezoni ima še štiri uvrstitve med najboljših petnajst, najvišje uvrščeni Slovenec v razvrstitvi svetovnega pokala. Z novimi stopničkami je skočil za sedem mest na 22. mestu skupno, v posebnem superveleslalomskem seštevku je 14., v posebnem smukaškem seštevku pa 18.

Zelo dobro je nastopil tudi Klemen Kosi, ki je bil na startu tik za moštvenim kolegom s številko šest. Ob prihodu v cilj je z zaostankom 1,03 sekunde pristal na tretjem mestu, nato pa izgubil še sedem mest, s skupnim zaostankom 1,27 sekunde je osvojil deseto mesto, kar je njegov najboljši superveleslalomski izid v svetovnem pokalu ter drugi najboljši izid po sedmem mestu na letošnji alpski kombinaciji v Wengnu.

Na startu sta bila še dva Slovenca Martin Čater in Tilen Debelak s številkama 53 in 64. Čater, z zaostankom 3,11 sekunde, in Debelak, z zaostankom 4,66 sekunde, sta bila prepočasna za prvo trideseterico in točke.

V Hinterstodru bo v nedeljo na sporedu še veleslalom, na katerem bo po 13. mestu na petkovem veleslalomu prvi slovenski favorit Žan Kranjec.

Karavana se bo nato preselila v Slovenijo, kjer bodo v Kranjski Gori od 4. do 6. marca na sporedu dva veleslaloma in slalom. Pred finalom sezone v St. Moritzu na moškem sporedu sledi še Kvitfjell s smukom in superveleslalomom.