pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

1697198536-dsc03553-1697198509897 Necenzurirano

Logarjeva igra ali kdo nas vleče za nos #kolumna

robert golob vlada Reporter.si

Načrt za rušenje Goloba: kaj zoper predsednika ...

Luka Dončić pf Ekipa24.si

Luka oživel nov trend in dobil nor vzdevek! Ne ...

Modrijani Njena.si

Član Modrijanov izven zasedbe nudi eno najbolj ...

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

Šport Novo mesto

FOTO: Kegljanje pod klimo v polnem teku

Piše: KD Vodnjak, I.V.

Čas objave:
21.08.2019 08:18

Poletje, čas počitnic in s tem povezano dopustniško mrtvilo, se je prevesilo v drugo polovico. To pa ne velja za KD Vodnjak. Tekmovanja, začeta v juliju, se nadaljujejo s polno paro, saj si vsi želijo izboljšati dosežene rezultate, časa pa ni več na pretek - konec avgusta se namreč nezadržno bliža.

maraton-8.jpg
Kegljaški maraton
Foto: KD Vodnjak
Kegljaško društvo Vodnjak je iz petka, 16.8., na soboto, 17.8.2019, izvedlo 24 urni kegljaški maraton. To je bilo prvo tovrstno tekmovanje v Območni kegljaški tekmovalni skupnosti Dolenjske in Bele krajine, s katerim je organizator popestril siceršnje poletno mrtvilo in poskrbel za športno oziroma rekreativno aktivnost kegljačev v tem dopustniškem času. Tekmovanja se je udeležilo 79 kegljačev in kegljačic, vseh nastopov pa je bilo 96. To seveda pomeni, da so nekateri nastopili dvakrat, eden izmed kegljačev, Anton Radešček, pa celo trikrat!

maraton-2.jpg
Kegljaški maraton
Foto: KD Vodnjak

Tekmovalci in tekmovalke so bili razporejeni v dve skupini – modre in rdeče, ki sta tekmovali za boljši skupni izid (tekmovanje posameznikov tokrat ni bilo v ospredju). Zmagali so rdeči, ki so podrli 751 kegljev več kot modri, in dosegli rezultat 24.185 podrtih kegljev, oziroma poprečno skoraj 504 podrtih kegljev. Ne glede na to, da tekmovanje posameznikov ni bilo v prvem planu, pa velja vseeno izpostaviti najboljši rezultat pri moških, ki ga je dosegel gostujoči kegljač, bivši državni reprezentant, Mark Bortek, s 596 podrtimi keglji, med kegljačicami pa se je najbolje odrezala trebanjka Slavica Hribšek, ki je podrla odličnih 579 kegljev in zasedla skupno tretje mesto! Izmed domačinov, članov KD Vodnjak, je najboljši rezultat dosegel Tomaž Radešček s 583 podrtimi keglji, med predstavnicami nežnega spola pa je bila najboljša Sonja Pavlič, ki je podrla 536 kegljev. 

maraton-7.jpg
Kegljaški maraton
Foto: KD Vodnjak

Marljivi prireditelji so poskrbeli tudi za hrano in pijačo, tako, da nihče od nastopajočih ni bil ne lačen, ne žejen; za popestritev pa so organizirali še tekmovanje v napovedovanju končnega rezultata. Dejanskemu dosežku se je najbolj približal Anton Radešček in za nagrado dobil plato osvežilne pijače.

maraton-3.jpg
Kegljaški maraton
Foto: KD Vodnjak

V četrtek, 22.8.2019, pride tekmovat ekipa Dormeo Zagorje, v soboto, 24.8.2019, pa Proteus iz Postojne. Slednji bodo še zlasti nevarni domačinom, saj tekmujejo v 1.A in 2. ligi zahod (opomba: KD Vodnjak je član 3. lige zahod). Nastop so potrdili tudi kegljači iz Kočevja, a še nimajo določenega termina. Seveda si organizatorji želijo, da bi se za nastop odločila še kakšna ekipa.

Poleg tekmovalnih aktivnosti pa te dni člane KD Vodnjak zaposluje tudi urejanje okolice kegljišča in bivšega gostinskega lokala ob kegljišču. Mestna občina Novo mesto ga je namreč dala v upravljanje KD Vodnjak z namenom popestritve športno kulturnih dejavnosti v mestnem jedru. 

Omeniti pa velja tudi novo pridobitev na kegljišču. Prizadevni člani KD Vodnjak so ga klimatizirali, kar bo olajšalo kegljanje v vročih poletnih dneh. 

maraton-4.jpg
Kegljaški maraton
Foto: KD Vodnjak