stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Šport

Jorgić 17. na svetovni lestvici

Piše: R.K.

Čas objave:
31.01.2022 07:11

Član NTK Krka Novo mesto včeraj v svoji kratki karieri obrnil nov list uspehov, 22. mesto svetovne lestvice je prepustil drugim – Slovenske lige začasno ustavile številne okužbe.

Na najnovejši lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) je Darko Jorgić pridobil pet mest in je že 17. najboljši igralec na svetu, kar je seveda tudi nova najvišja uvrstitev slovenskih namiznoteniških igralcev. Na prvih dveh mestih sta ostala Kitajca Fan Zhendong in Ma Long, na tretje mestu pa je napredoval Brazilec Hugo Calderano.

Jernej Jedlovčnik, predsednik NTK Krka Novo mesto: »Pa smo dočakali. Darkov preboj med dvajset najboljših na svetovni lestvici, namreč. Vedeli smo, da v zadnjem času naš član igra v visoki formi, da zmaguje, a očitno je za uspeh najbolj zaslužen čudovit nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, in seveda še nekaj drugih odmevnih zmag. Kaj naj rečem? Smo ponosni in smo v pričakovanju nove podobne novice. Iskrene čestitke, Darko Jorgić. Srečno!«

In še novica o slovenskih namiznoteniških ligah. Nekateri so postavili vprašanje, zakaj ni informacij o nadaljevanju tekem. Neuradno pojasnilo se glasi, da je bilo večina tekem preloženih zaradi trenutnih kovidnih razmer, v katerih zdravstvo vsak dan beleži rekordne številke okuženih.