severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

Marko Bitenc Necenzurirano

Skriti gospodarji našega zdravstva

sergej racman marina zavcar hrovatin fpa Reporter.si

Znani slovenski odvetniki so o prostituciji ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Sandra Auer in Stojan Auer Njena.si

Sandra Auer potrdila, da pričakuje tretjega ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Šport Ljubljana/Novo mesto

Ilirija izgubila proti novomeški Krki

Piše: STA

Čas objave:
30.04.2018 21:04

Košarkarji Ilirije so v 13. krogu lige Nova KBM za prvaka izgubili proti novomeški Krki z 71:77. V 14. krogu bo Krka v četrtek domači dvorani gostila Šentjur, Ilirijo pa čaka gostovanje v Domžalah.

Košarkarji Krke so v Ljubljani potrebovali zmago, da utrdijo položaj med četverico v zgornjem delu razpredelnice, kar pa seveda ni bilo po godu varovancem Saše Dončića, ki so želeli z zmago potrditi uvrstitev v ligo za prvaka.

V prvem delu so bili boljši ilirijani, ki so si prvo večjo prednost priigrali pri vodstvu s 24:17. Prednosti pa v nadaljevanju niso uspeli obdržati in tik pred odmorom so prvič povedli Dolenjci, na menjavo strani pa sta ekipi odšli praktično poravnani. Delni izid 13:0 za Krko, ki je bolj trdo zaigrala v obrambi, po menjavi strani pa je dal slutiti, da bosta novi prvenstveni točki šli v Novo mesto. Posebej ko je razlika do zadnjega premora narasla na + 14.

V zadnjem delu so ilirijani prisilili novomeškega Simona Petrova v minuto odmora, ko so se približali na 57:64, Krka pa je odgovorila s 4:0 in stvari postavila na svoje mesto. Prav v zadnjih sekundah so gostitelji še kozmetično popravili izid.