tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Igokea je bila boljša od Krke

Piše: STA/R.K.

Čas objave:
27.12.2021 08:08

Košarkarji Krke so v 13. krogu lige Aba izgubili z Igokeo z 59:72 (9:23, 27:42, 47:57).

Košarkarji Krke so serijo porazov podaljšali v 2022. V 13. krogu so doživeli sedmi poraz v nizu. Nazadnje so zmagali 30. oktobra doma proti Studentskemu centru. Naslednjo priložnost za zmago bodo imeli 2. januarja doma proti Cedeviti Olimpiji. Sledi gostovanje v Baru in sredi januarja domača preizkušnja z Mego.

Novomeščani so bili tudi tokrat brez možnosti za uspeh. Igokea je imela vseh 40 minut potek dogodkov na parketu pod nadzorom in je suvereno prišla do sedme zmage. Gostje so že v prvi četrtini prišli do dvomestne prednosti, Krka pa vse do konca mi imela manj kot deset točk zaostanka. Tekma je bila dokončno odločena sredi zadnje četrtine pri rezultatu 65:50.

Krka je iz igre metala manj kot 37-odstotno, zadela je zgolj pet trojk, zgrešila šest prostih metov in izgubila skok s 26:34. Za povprečjem doseženih točk je zaostala za več kot deset, iz sivega povprečja pa ni mogel izstopati niti prvi strelec lige Aba Rok Stipčević (povprečje 20,4), ki je bil z 12 točkami (met 4:8) prvi strelec domačih.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 12
Največ skokov: Jurij Macura 7


Največ asistenc: Luka Lapornik 8
Največ pridobljenih žog: Rok Stipčević, Miha Škedelj in Luka Lapornik 2
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Luka Lapornik 13

Dalibor Damjanović, trener Krke: »Čestitke Igokei za zmago. Ponovno smo začeli premehko in do neke mere nezbrano. Prva dva prekrška smo naredili na metih za tri točk, potem so še dvakrat ujeli odbito žogo v napadu in dosegli koš ob prekršku. V nekem momentu smo igrali dobro obrambo, a potem izgubili žogo in gostje so prišli do lahkih košev. Razliko smo v drugem polčasu lovili, prišli na deset točk zaostanka, a se je nato zgodba ponovila ter še nekatere stvari, na katere trenutno težko vplivamo. Moramo dvigniti glave, delati naprej predvsem na fizični čvrstini. Že pred tekmo sem opozarjal na Igokeino agresivnost in fizično čvrstino, a na to v določenih momentih nismo odgovorili dovolj dobro. Čaka nas še veliko dela. Čakamo še dva igralca, saj upam, da se French in Stergar vrneta v naslednjih dneh, da nam bo potem nekoliko lažje.«

Marko Barać, trener Igokee: »Pred tekmo v Novem mestu smo se zavedali, da igramo z moštvom, ki igra izredno na domačem parketu. Prepričljivo so premagali Zadar, SC Derby, Mornar, proti Crveni zvezdi so vodili večino tekme. To je bilo za nas veliko opozorilo, da moramo odigrati najboljšo letošnjo tekmo na gostovanjih, da bi bili v priložnosti za zmago. Celo moštvo je tekmo oddelalo izredno od samega začetka, s sijajnim moštvenim duhom. Zato jim čestitam, zmago pa posvečamo našemu prvemu trenerju Draganu Bajiću in mu želimo uspešno intervencijo ter čim hitrejše okrevanje.«

Krkaši imajo po polovici lige 3 zmage in 13 porazov. V prihodnjem krogu bodo v soboto, 2. 1., gostili Cedevito Olimpijo. Še prej pa jih v sredo, 29. 12., čaka še tekma Lige Nova KBM z Zlatorogom v Laškem.