kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Beaver Creek

Hirscher se je izenačil s Tombo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
07.12.2015 06:49

Avstrijec Marcel Hirscher je po vodstvu v prvi vožnji prepričljivo zmagal na veleslalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku.

(Foto: Gepa)
Drugi je bil Francoz Victor Muffat-Jeandet (+0,98), tretje mesto pa je pripadlo Norvežanu Henriku Kristoffersonu (+1,31). Edini slovenski finalist Žan Kranjec je odstopil.

Kranjec je imel na startu številko 43, ob prihodu v cilj je bil 23., a je nato izgubil štiri mesta. Drugi Slovenec na startu Martin Čater je s startno številko 61 nazadnje zasedel 46. mesto, za Hirscherjem je na prvi progi zaostal 3,63 sekunde.

Hirscher je v Beaver Creeku število kariernih zmag v svetovnem pokalu povišal na 33, od tega jih je kar 15 osvojil v veleslalomu, s čimer je postal najuspešnejši avstrijski veleslalomist v zgodovini. Na večni lestvici veleslalomskih velemojstrov še vedno s 46 zmagami vodi Šved Ingemar Stenmark, na drugem mestu je Ligety s 24 zmagami, zmago manj ima Švicar Michael von Grünigen, Hirscher se je na četrtem mestu s petnajstimi veleslalomskimi zmagami izenačil z Italijanom Albertom Tombo, šesto mesto pa si s 14 veleslalomskimi zmagami v svetovnem pokalu delita Avstrijca Hermann Maier in Benjamin Raich.