pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport

Gal Glivar in Boštjan Murn blizu najboljšim

Piše: R.K.

Čas objave:
11.07.2022 10:05

Na Portugalskem je bila včeraj na evropskem prvenstvu cestna dirka za mlajše člane.

Na 147,3 km dolgi, razgibani trasi, je bilo potrebno v sedmih krogih premagati več kot 3000 m višinske razlike. V izjemno težkih pogojih, zaradi vročine so kolesarje med dirko polivali z vodo iz hidrantov ob cesti, se je izkazal naš Gal Glivar. V begu je bil več kot 100 km in pomagal reprezentančnemu kolegu Matevžu Govekarju, da je na koncu prišel do odlične uvrstitve, petega mesta. Matevž Govekar je dobil sprint skupine kolesarjev, ki je za najboljšimi štirimi v cilju zaostala 3 sekunde. V njej je bil na 30. mestu tudi Gal Glivar.
Evropski prvak je postal Nemec Felix Engelhardt, drugi je bil Čeh Mathias Vacek, tretji pa Italijan Davide De Pretto. Pomlajena članska ekipa je po sobotni dirki v Brnu, na Češkem, včeraj nastopila še na Veliki nagradi Poljske. Dirko od Długołęke do Oleśnice je dobil domačin Marceli Boguslawski (HRE Masowsze Serce Polski), drugi je bil Čeh Tomas Barta (ATT Investments), tretji pa Izraelec Itamar Einhorn, član izraelske državne reprezentance. V skupini 18 kolesarjev, ki je v cilj prišla v času zmagovalca, je bil na 11. mestu Boštjan Murn najboljši Slovenec na dirki in je le za eno mesto zgrešil 3 točke za svetovno kolesarsko lestvico. Viktor Filutas je dirko končal na 22. mestu, Jaka Špoljar je bil 29., oba sta za zmagovalcem zaostala 53 sekund, sekundo več je na 38. mestu zaostal Tilen Finkšt, Aljaž Colnar je bil 67. (+ 1 min), Nik Čemažar pa 83. (+ 2:32 min)

Gal Glivar na EP na Portugalskem (1).jpg
Gal Glivar na EP na Portugalskem
Adria mobil cycling

Še eno odlično predstavo je včeraj na Slovaškem prikazal Martin Jurík, Slovak v dresu KK Adria Mobil. V Žiaru nad Hronom je na memorialu Františka Sitore, na 90 km dolgi preizkušnji med starejšimi mladinci osvojil 2. mesto in ponovno stopil na oder za zmagovalce.

Boštjan Murn pred bivalnikom KK Adria Mobil.jpg
Boštjan Murn pred bivalnikom KK Adria Mobil
Adria mobil cycling