primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Ljubljana

Frekvenca odnesla Kunca

Piše: Radio Krka/24ur

Čas objave:
06.03.2013 09:58

Svetovno prvenstvu v Schladmingu bo za vedno ostalo v spominu ljubiteljev alpskega smučanja tako po izjemnih uspehih Tine Maze, kot tudi po manj prijetni aferi frekvenca, ki je Mitjo Kunca stala službe.

Na Svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Schladmingu se je odvila prava drama po veleslalomski tekmi. Kot smo že poročali je do težav prišlo, ko vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi pred prvim veleslalomom prek radijske frekvence ni uspel posredovati podatkov svoji varovanki. Na kanalu 1, rezerviranem za Team to aMaze, je bil namreč trener tehničnih disciplin v moškem delu alpske reprezentance Mitja Kunc. Spor je dosegel vrelišče v hotelu Tauernblick, kjer je prišlo celo do fizičnega obračuna.

Predstavnik za odnose z javnostmi pri SZS Tomi Trbovc je potrdil, da je Kunc ostal brez službe, poroča 24ur.com. MIZKŠ je namreč z nekdanjim slovenskim smučarjem zaradi kršitve pogodbe prekinilo delovno razmerje, ki mu je v okviru panožnih športnih šol zagotavljalo delo pri Smučarski zvezi Slovenije. SZS je z resornim ministrstvom doseglo ustni dogovor, da Kunčeva prekinitev pogodbe v veljavno stopi šele 30. aprila, ko se sezona tudi uradno konča.