916510_f229studenti02t Svet24.si

Novo študijsko leto: nekaj svežih programov, ...

houthis-yemen Svet24.si

Nasprotujejo pristanku ladje v Kopru, saj naj bi ...

bostjan vasle bobo Necenzurirano

Boštjan Vasle je "out". Bo Banko Slovenije prvič...

CIA_Director_Burns Reporter.si

(EKSKLUZIVNO!) Direktor CIA William Burns danes na...

luka doncic Ekipa

Hahah, Luka je dobil šopek vrtnic, nikoli ne ...

David Champaigne; Gaja Filač, premiera, Morska deklica Njena.si

Foto: Tako je fant podprl Gajo Filač

doncic Ekipa

Izjemno razpoloženi Luka in darilo ameriškim ...

Šport Otočec

FOTO&VIDEO: Trije Krkaši državni prvaki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.04.2016 07:23

V veliki športni dvorani na Otočcu je v soboto in nedeljo NTK KRKA organiziral kar dve državni prvenstvi. V soboto so se pomerili ta čas vsi najboljši slovenski mlajši kadeti in kadetinje, dan kasneje še mlajše članice in mlajši člani (U21).

Med tistimi klubi, ki so na letošnjo preizkušnjo v teh dveh kategorijah poslali največ igralcevi, je bil ravno domači klub, zato ni čudno, da sta imela predsednik NTK Krka Tomaž Kralj in glavni trener kluba Uroš Slatinšek velika pričakovanja, zlasti med mlajšimi člani.

V soboto sta za NTK KRKA nastopila dva igralca, Mitja Omerzel in Jaka Golob. Slednji je v kategoriji posamično uspešno opravil s kvalifikacijami, a je moral v finalnem delu priznati premoč vrstniku Kocjančiču. Izolčan je v nadaljevanju v boju za medalje skoraj premagal Omerzela, le ta pa je bil zanesljiv in tako osvojil bron med posamezniki, z Morijem kasneje pa še naslov državnega prvaka v parih. Jaka Golob se je v paru s Smodišem uvrstil od 5. do 8. mesta, kar je lep uspeh za obetavnga igralca.

Dan kasneje smo gledali imenitne nastope med mlajšimi člani. Darko Jorgič, Tilen Novak, Peter Hribar, Tilen Cvetko, Aljaž Šmaljcelj, Jožko Omerzel in Živa Staniša so prikazali dobre igre. Hribar in Šmaljcelj sta se pomerila v četrtfinalnu, boljši je bil Hribar, ki je tako osvojil 3. mesto. Darko Jorgič je v finalu po težki tekmi premagal Kožula 4:2 in po pričakovanju osvojil naslov državnega prvaka.


V parih sta Hribar in Cvetko skoraj presenetila lanska prvaka, a sta Jorgić in Novak prišla v finale, kjer sta s 3:1 odpravila Kožula in Grampovčnika, Peter Hribar je na ta način s Tilnom Cvetkom osvojil še eno tretje mesto oziroma bronasto kolajno, prav tako tudi perspektivni Aljaž Šmaljcelj, ki je igral z Ludvikom Peršoljo.

Minulo prvenstvo si je ogledalo kar nekaj gledalcev, med njimi tudi predsednik Namiznoteniške zveze Sloveije mag. Marjan Hrib. Pri oceni kakovosti iger nastopajočih in organizacije turnirja je bil zelo jedrnat: “Palec gor tako za prikazano raven in kakovost namiznega tenisa kot za organizacijo!”

Brez opisa