elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Šport Novo mesto

FOTO: Zmagovalni pohod novomeških košarkaric

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.10.2015 08:23

Košarkarice Krke so ta vikend odigrale sedem tekem z različnimi selekcijami in zabeležile prav toliko zmag, od tega kar šest na gostovanju.

Članska ekipa je po ogorčenem boju v Rogaški premagala domačo ekipo Janino s 82 : 79 in je po dveh krogih tekmovanja v 2. Slovenski košarkarski ligi ob Konjicah še edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu. Pri varovankah trenerja Slavka Seničarja je bila s 40 točkami najuspešnejša Aleksandra Krošelj, ostale strelke pa so bile še: Ema Leskovšek 14, Katja Cesar 12, Sara Gruden 5, Eva Gregorčič 6 in Dora Klobučar 5. Krkašice so ob številnih poškodbah zmago dosegle s samo osmimi igralkami.

Tudi mladinke nadaljujejo z zmagami v 1. Slovenski ligi in ostajajo na vrhu ligaške razpredelnice. V Domžalah so bile boljše od domačink s 72 : 47.

Kadetinje so najprej odigrale zaostalo tekmo v Škofji Loki proti Odeji in bile boljše s 78 : 73, nato pa so doma še visoko z 81 : 30 premagale Podbočje. Na tej tekmi so priložnost dobile predvsem mlajše igralke, saj je trener Sašo Rebernik spočil nosilke kadetske ekipe.


Starejše pionirke A so odigrale še zadnjo tekmo v prvem delu tekmovanja, v Črnomlju so premagale domačinke s kar 104 : 11 in tako ostale neporažene. V drugem delu tekmovanja pa se bodo pomerile že z boljšimi nasprotnicami, še prej pa varovanke trenerja Matije Frančiča čaka turnir Jadranske BCAA lige na Reki.

Tudi mlajše pionirke prvi del tekmovanja končujejo neporažene. Trener Matjaž Cerkovnik je s svojimi varovankami najprej premagal Domžale s 55 : 12 in nato še Črnomelj s 74 : 12.