20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Šport Novo mesto

FOTO: Večgeneracijski turnir in zaključek Dolenjske rekreativne lige

Piše: ŠD SU Novo mesto

Čas objave:
20.05.2019 14:23

V sklopu 13. Rudolfovih tednov športa je Športno društvo SU v sodelovanju z Zavodom Novo mesto minuli četrtek, 16.5., organiziralo turnir v namiznem tenisu, pri katerem sta bila v ospredju povezovanje generacij in druženje.

Udeležilo se ga je več kot 100 igralk in igralcev iz različnih krajev Slovenije, ki so med seboj imeli tudi do 70 let razlike. Namreč posebnost namiznega tenisa je tudi to, da ga lahko igrajo vse generacije, ne glede na starost ali predhodno znanje ter da lahko med seboj igrajo igralci različne starosti. Tako so med seboj igrali sedemletniki, srednješolci, tekmovalci, rekreativni igralci ter ljubitelji namiznega tenisa. Vsi z enakim ciljem. Druženje v duhu športa in prijateljstva.

V sklopu dogodka so bile podeljene tudi nagrade za najboljše ekipe v Dolenjski rekreativni ligi za sezono 2018/2019. Prvo mesto je osvojila ekipa B&B, Slavko in Aljaž Božič, ki sta poleg denarne nagrade domov odnesla unikaten pokal, ki je nastal izpod rok Mihe Bana. Drugo mesto je osvojila ekipa NTK Metlika ter tretje mesto ekipa ŠDSU1.

Ob zaključku dogodka sta Matjaž Kuzma in Darko Jakobčič podelila praktične nagrade najboljšim, prav vsem udeležencem turnirja pa tudi spominske medalje in se jim v imenu organizatorjev zahvalila za sodelovanje. Prav vsi udeleženci, pa so bili ob koncu turnirja enotnega mnenja, da je šport več kot le golo tekmovanje. Da smo šport ljudje, ki ga ustvarjamo in živimo in da je glavno gonilo športa povezovanje in druženje.