luka gašparič Svet24.si

Luka Gašparič zaradi poskusa umora v mariborskem...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

vila frantar zabret Reporter.si

Do milijona evrov profita! Najbolj razvpita ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

edvard-in-frida Njena.si

Zlati gumb za mala genija, ki na spletu nista ...

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Šport Krško

FOTO: Sprejem športnikov leta 2015 v Krškem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.03.2016 08:15

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je sinoči v Kulturnem domu Krško sprejel športnike, ki so v letu 2015 dosegli vidnejše rezultate v posameznih športnih disciplinah in s tem pomembno prispevali k večji prepoznavnosti občine Krško doma in v tujini. S športniki in gosti je svoje športne izkušnje delila osrednja gostja večera atletinja Brigita Langerholc.

Predlog o izboru povabljenih športnikov je pripravila Strokovna komisija za šport občine Krško, ki jo vodi Boštjan Pirc, v sodelovanju s Športno zvezo Krško na osnovi predlogov, ki so jih podali športni klubi in društva v občini Krško.

Kot je poudaril župan občine Krško Miran Stanko, je v občini več kot 80 športnih društev, organizacij, klubov in drugih, ki na številnih področjih športa delajo tako z najmlajšimi, mladinci, do tistih, ki skrbijo, da je za šport in rekreacijo poskrbljeno tudi za starejše generacije. Z vsakoletnimi razpisi občina Krško podpira delo vseh, tako na programskem delu kot z vlaganji v infrastrukturo, za kar so v zadnjih letih v povprečju vložili okoli milijon evrov na leto. Poleg investicij pa letno za šport namenijo še okoli 440.000 evrov. Osrednja gostja Brigita Langerholc pa je poudarila pomen medosebnih odnosov na športni poti ter vztrajnosti.

Priznanja so prejeli mladinska ekipa Rokometnega kluba Krško, nekdanji član kadetske ekipe Rokometnega kluba Krško Tim Rozman, Damjan Pavlin iz Strelskega društva leskovec pri Krškem, Vanja Drkušič, Luka Kerin, Luka Guček iz Nogometnega kluba Krško, Ana Urbanč, Peter Urbanč, Maja Urbanč, Mateja Požun, Jernej Špalir, Samo Štajner in Gorazd Novak iz Šahovskega kluba Triglav Krško, Jaroslav Kovačič, Denis Šketako in Jernej Bizjak iz Športnega društva Posavje, Sebastijan Vodlan, Luka Vodlan, Sara Jurkas Omerzo, Dana de Costa, Brina Lukež ter članski hip hop plesalci Mark Gerjevič, Alja Kolman, Dea Micić, Katja Pirc, Jasna Preskar in Nika Tabor iz Plesnega kluba Lukec Krško; Žana Maruša, Karmen Zorič, Lara Jambriško, Andraž Dostal, Nika Bizjak, Tjaš Žvar, Špela Grilc, Anže Kozole, Aljaž Bogolin, Marko Mišanovič, Nastja Sevšek iz Plavalnega kluba Celulozar Krško, Amadeja Urbanč Vlahov, Maj Režman, Vincenc Radež, Mateo Šeparovič in Rok Slapšak iz Športnega društva Plavalček; Mitja Radej iz Kluba tajskega boksa Krško ter Nejc Pozvek in Aljaž Motoh iz Posavskega alpinističnega kluba.

Za posebne dosežke leta, ki so jih letos podelili prvič, pa so nagradili Andreja Martinčiča iz društva NaTuro, Bruna Glaserja in Jureta Rizmala iz Triatlon kluba Krško, Žigo Bobniča iz Kluba tajskega boksa Krško, člane Radiokluba Krško: Tomislava Haringa, Žaka Gajška, Blaža Hrvatina in Janeza Kuslja ter Nogometni klub Krško in Teniški klub Krško.


Sprejem, na katerem so s kratkim filmom predstavili šport v Krškem, ki je prejelo naziv Evropsko mesto športa 2016, so z glasbo popestrili Big band Krško, s plesom Plesni klub Lukec in Mažoretni klub Baton, prireditev pa je povezoval stand-up komik Tin Vodopivec.

V okviru dogodka so v avli Kulturnega doma Krško odprli razstavo domačega fotografa Damjana Žiberta z naslovom Moj adrenalin. Profesionalna fotografska pot je Damjana Žiberta iz Krškega peljala v Ljubljano, najprej do časopisne hiše Delo, kjer je delal dve leti, potem pa do spletnega portala 24ur.com, kjer kot fotoreporter, ki pokriva predvsem dnevne novice in šport, dela že osem let. Prav kot športni fotograf, pravi Damjan, je doživel najlepše trenutke. In mednje nedvomno sodijo veličastni uspehi naše najboljše alpske smučarke Tine Maze, ki jo je več let spremljal na belih strminah po Evropi. Nepozabne trenutke je Damjan Žibert doživel na svetovnih in evropskih prvenstvih pa zaključkih svetovnega pokala. Svoje fotografije, ki pišejo zgodbo Tine Maze, Petra Prevca in ostalih slovenskih in tujih športnikov, tokrat Damjan razstavlja v Krškem. “Tam, kjer bom