alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Šport Ribnica

FOTO: Riko hiše podarile zmago Mariboru

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2015 09:54

Slovo od letošnje sezone je bilo za rokometaše Riko Ribnice boleče. Namesto pričakovane zmage proti to jesen precej načetemu Maribor Braniku, so suhorobarji klonili in točke prepustili gostom, ki so jih je na lestvici prehiteli za štiri, skoraj neulovljive, točke za uvrstitev v skupino šestih po končnemu rednemu delu prvenstva. Izid tekme 15 kroga, ki je bila odigrana pred 300 gledalci, je bil 26:25, v polčasu pa 12:12.

Na začetku je bolje kazalo gostiteljem čeprav so s težka prihajali do zaključnega strela, v tem obdobju igre je obrambo viol najbolj utrujala naveza Leban-Fink, zadetkov z zunanjih igralnih pozicij preprosto ni bilo. Na drugi strani pa so Mariborčani zadetke za povsem izenačen prvi polčas dosegali lažje, s streli od daleč (Poklar,Kaleb). Ko je v drugem polčasu na igrišče stopil domači kapetan Nosan, je igra stekla .

Z natančni streli od daleč je dvignil soigralce, ki so imeli v 37. minuti naskok štirih zadetkov (17:13). V pričakovanju potopa Maribora se je Ribniška zasedba nepričakovan vdala. V štirih minutah so gostje po začetniških napakah v napadu gostiteljev ujeli zaostanek in zabili zadetek za delni izid 5:0.


Zdi se , da trener Beguš ni imel sreče z menjavami, Henigman po poškodbi še ni pripravljen dati od sebe, kot nekoč, brez zadetka je ostal tudi desni zunanji Grebenc. Od 40. do 54. minute je imel Maribor stalno vodstvo z zadetkom, pet minut pred koncem pa dva, neulovljiva.

Ribničanom je v odločilnih trenutkih tudi sreča obrnila hrbet, saj je nekaj »odpadnih« žog končalo v njihovi mreži, v napadu pa se jim ni izšlo. Leban je bil z sedmimi zadetki(štiri s sedmih metrov) najboljši strelec pri Riko Ribnici Nosan in Skušek sta jih dosegla po pet, pri gostih pa so pet šest zadetkov dosegli Kaleb, Brajović in Poklar.

Slavko Ivezič o tekmi


Robert Beguš o porazu