IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Šport LJ

FOTO: Plesalci z dobrimi nastopi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.04.2013 08:51

Minuli konec tedna se je v Ljubljani odvijalo največje in najbolj prestižno mednarodno plesno tekmovanje v Sloveniji, Ljubljana Open 2013. Več kot 300 parov iz 30 različnih držav se je pomerilo v latinsko-ameriških in standardnih plesih.

Za plesalce Plesnega kluba Novo mesto je bila to ena izmed mnogih mednarodnih plesnih tekmovanj, ki se jih udeležujejo. Najizkušenejši plesni par Plesnega kluba Novo mesto Rodion Khromov & Staša Berkopec sta se na tekmovanju tokrat pojavila kot trenerja in podpora mlajšim tekmovalcem.

Za Plesni klub Novo mesto so plesali štirje plesni pari: Kristjan Šetina & Laura Košiček, Maks Blažič & Nastja Bratož, Jon Judež & Jasna Potočar ter Matej Zupančič & Petra Potočar.

Med pionirji sta si Kristjan Šetina & Laura Košiček priplesala polfinale. V kategoriji mlajših mladincev sta izjemen rezultat dosegla Maks Blažič & Nastja Bratož, ki sta se v standardnih plesih uvrstila na 6. mesto, v latinsko-ameriških plesih pa kar na 5. mesto. V veliki konkurenci - predvsem tujih plesnih parov - sta plesala Jon Judež & Jasna Potočar, ki sta v latinsko-ameriških plesih ostala takoj za finalom.


Najstarejši par Matej Zupančič & Petra Potočar pa sta edini par, ki je plesal med starejšimi mladinci na WDSF rating tekmovanju, ter v najštevilčnejši mednarodni konkurenci kar petdesetih parov dosegel odlično četrtfinalno uvrstitev v latinsko-ameriških plesih, v standardnih plesih pa sta četrtfinale za las zgrešila.

Plesalci plesnega kluba Novo mesto so s tem tekmovanjem dodali še en kamenček v mozaik plesnega ustvarjanja in uspešnega udejstvovanja na tekmovanjih.