minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Šport Sarajevo/Novo mesto

FOTO: Odlični nastopi mladih košarkaric ŽKK Krke

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 08:16

Ekipe mlajših deklic U-12, starejših deklic U-14 in mlajših kadetinj U-15 ženskega košarkarskega kluba Krka, so nastopile v Sarajevu na mednarodnem košarkarskem turnirju »Sarajevo basket cup Ilidža 2013«. Mlade novomeške košarkarice so osvojile prvo, drugo in tretje mesto.

Na turnirju je sodelovalo več kot 60 ekip v različnih kategorijah pri fantih in dekletih.

Mlade igralke Krke so na turnirju odigrale trinajst srečanj in jih kar devet odločile v svojo korist. Najuspešnejše so bile starejše deklice, ki so v kategoriji U-14 osvojile prvo mesto. V finalu so v Slovenskem derbiju visoko premagale Triglav iz Kranja s 41 : 14. Tretje mesto je osvojila ekipa Železničarja iz Sarajeva četrto pa Igman. Najboljša igralka turnirja je bila Maša Abunar, najboljša strelka pa Tinkara Zoran obe članici ŽKK Krka.

V finalu so igrale tudi mlajše deklice U-12, ki so zaradi pravil v BIH nastopale v kategoriji U-13. Premagale so jih igralke Livna, ki so sicer vice prvak Bosne in Hercegovine z rezultatom 28 : 15, tretje mesto pa je osvojila ekipa Konjic iz Visokega.

Kadetinje, ki so nastopile brez igralk, ki so sodelovale na Svetovnem prvenstvu in zaključnem državnem prvenstvu, pa so osvojile tretje mesto. V tekmi za tretje mesto so premagale domači Železničar 48 : 39, v finalu pa so igralke Odeje iz Škofje Loke premagale Ilidžo.