markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Šport Maribor

FOTO: Odbojkarice žogo zamenjale z loparjem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.09.2016 09:56

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je sprejela vabilo dislocirane bivalne enote Socialno-varstvenega zavoda Hrastovec v Mariboru in prosti čas med pripravami na kvalifikacijski turnir za nastop na evropskem prvenstvu, ki se bo v petek začel v mariborski dvorani Tabor, izkoristila za druženje s tamkajšnjimi stanovalci.

(Foto: Zdravko Kuhta)

Obisk odbojkaric je bilo sploh prvo tovrstno srečanje v zavodu, v katerem si prizadevajo za vključevanje svojih stanovalcev v širšo lokalno skupnost in njihovo socializacijo. Druženje je potekalo v sproščenem vzdušju, dekleta pa so odbojkarsko žogo tokrat zamenjala z loparji in se s stanovalci pomerila v nekaj partijah namiznega tenisa. »Preživele smo zares lep del dneva. Za nekatere je bila to čisto nova izkušnja, nekatere pa so s svojimi klubi in ekipami že kdaj prej obiskale kakšno tovrstno ustanovo. Vzdušje je bilo zelo sproščeno in prijetno, lepo je bilo spoznati nove ljudi in videti, kako v zavodu vse skupaj sploh funkcionira. Punce smo se tudi še po obisku pogovarjale o tem, kar smo doživele in lahko rečem, da smo bile vse pozitivno presenečene,« je vtise strnila reprezentantka Mojca Božič.


Naša izbrana vrsta si je, kljub natrpanemu urniku priprav na odločilne tekme kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki se bodo v petek začele v Mariboru, z veseljem vzela čas za obisk zavoda. »Gre za pomembno stvar, gre za ljudi, ki si zaslužijo, da se jim posvetimo in zelo sem vesel, da smo vsi skupaj preživeli tako lepe trenutke, se družili in pogovorili. Zame osebno je bila to posebna izkušnja, saj se vsakodnevno ne srečujemo s takimi situacijami in prav je, da se tovrstnih dogodkov udeležujemo. Naša družba to potrebuje in tudi v prihodnosti se bomo, če bo to le mogoče, z veseljem odzvali vabilom,« je po obisku dislocirane bivalne enote Socialno-varstvenega zavoda Hrastovec v Mariboru dejal selektor Bruno Najdič.