ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Novomeški odbojkarji osvojili Pokal Novega mesta

Piše: MOK Krka, S.V.

Čas objave:
17.09.2018 08:02

V športni dvorani Marof je minuli vikend, letos v okviru Štukljevega leta, potekal že drugi turnir za Pokal Novega mesta.

Na turnirju so poleg domače Krke nastopili še MOK Rijeka iz Hrvaške, Fino Kaposvár iz Madžarske in OK Radnik iz Bosne in Hercegovine. Turnir je organiziral domači klub v sodelovanju z mestno občino Novo mesto.

Igralo se je na tri sete do 25, vsak osvojen set pa je pomenil točko. Ker so imele kar tri ekipe, ki so medsebojno premagale druga drugo, enako skupno število osvojenih setov, to je 6, je na koncu o vrstnem redu odločalo razmerje dobljenih in izgubljenih točk v medsebojnih srečanjih. Tu je bila najuspešnejša domača ekipa Krke, pred ekipo Kapošvarja. Tretje mesto je osvojila ekipa Rijeke, četrti je bil OK Radnik iz Bijeline.

Končni vrstni red:

1. MOK Krka (SLO)- 6 točk
2. Fino Kapošvar (HUN) - 6 točk
3. MOK Rijeka (CRO) - 6 točk
4. OK Radnik Bijelina (BIH) - 0 točk
Rezultati:
1- MOK Krka – MOK Rijeka 2:1
2. Fino Kaposvár - OK Radnik 3:0
3. MOK Rijeka – OK Radnik 3:0


4. MOK Krka – Fino Kaposvár 1:2
5. MOK Rijeka – Fino Kaposvár 2:1
6. MOK Krka – OK Radnik 3:0

Jernej Rojc, pomočnik trenerja:
“Takšen turnir je zagotovo dobrodošel v Novem mestu in v luči priprav na novo sezono je zelo primerno, da igralci pridobijo tekmovalne občutke tudi v domači dvorani Marof.
Za nami je 4. teden priprav v pripravljanem obdobju, ko so igralci zagotovo najbolj fizično obremenjeni s treningi. Kondicijski trener Radaković v dogovoru z glavnim trenerjem Mišinom izvaja program, ki je zagotovo naporen, vendar nujno potreben za dobro kondicijsko pripravo na sezono.
Turnir je v tem trenutku prišel prav, saj so igralci v zgoščenem ritmu odigrali tri tekme in so lahko malo pozabili na naporne treninge z utežmi in žogami. Ekipa je pričakovano naredila korak naprej v igri šest na šest, imamo pa še veliko rezerv, ki jih bomo aktivirali do začetka državnega prvenstva. Skozi treninge in pripravljalne tekme gradimo konsistentnost izvajanja tehničnih in taktičnih prvin v odbojkarski igri, veliko pa se posvečamo psihološkim momentom v odbojkarski igri. Pričakujemo, da bomo sezono začeli dobro pripravljeni.”
Martin Kosmina, kapetan ekipe:
“Prihajamo čez začetni, bolj intenzivni del priprav in igralci smo že nestrpno čakali tekme. V ekipi je nekaj novih obrazov, ki so se sicer odlično vklopili v ekipo, bo pa potrebno še kar nekaj uigravanja, zato so takšne tekme več kot dobrodošle. Turnir je bil pokazatelj stanja in forme v kateri smo trenutno, hkrati pa lep opomin na elemente, ki jih bo treba do začetka sezone še popraviti.”
Kot gostitelje nas veseli, da so nam gostje Novo mesto opisali kot lepo in zanimivo, kolikor so ga pač v teh dneh lahko spoznali. Bili so zelo zadovoljni z namestitvijo v Dijaškem in študentskem domu Novo mesto in v Hotelu Center ter s prehrano v Bistroju Marof. Skratka prepričani smo, da smo jim dostojno predstavili naše mesto, turnir pa se je izkazal kot zelo izenačen, z dobro odbojko, predvsem pa kot koristen pripravljalni vložek pred prihajajočo novo sezono. Navezali smo tudi številne stike in lahko se nadejamo, da bomo v naslednjem letu tudi mi udeleženci podobnih prireditev, ki jih bodo organizirali tokratni gosti.