alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

kmetija-2024 Njena.si

Kaj se je z Jasminom in Ines zgodilo po Kmetiji?

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Šport Tbilisi

FOTO: Mladi športniki v Tbilisiju osvajajo odličja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.07.2015 07:36

Drugi dan tekmovanj na Olimpijskem festivalu v Tbilisiju je bilo slovensko zastopstvo ponovno zelo uspešno. Slovenska reprezentanca je bero medalj povečala na številko tri.

Za novi dve so poskrbeli plavalci, Janja Jamšek je bila srebrna na 100 m hrbtno, mešana štafeta na 4 x 100 m mešano je bila bronasta. Jamškova je že v ponedeljek nakazala, da se bo borila za odličja, saj je bila v kvalifikacijah prva, v polfinalu pa druga z državnim rekordom v kadetski konkurenci; danes pa je v finalu zaostala le za Rusinjo Valerijo Sukanovo.

Jamškova je priplavala še do druge medalje v štafeti skupaj z Janjo Šegel, Davidom Mihaličem in Dejanom Šteharnikom. Ti so bili sicer sprva na četrtem mestu, vendar so zaradi prehitrega starta kasneje diskvalificirali Španijo. Slovenija je po dveh tekmovalnih dneh pri treh odličjih, prvega je v ponedeljek osvojil atlet Matevž Cimermančič, ki je na 2000 m z zaprekami osvojil srebro.


Prvič so se predstavili cestni kolesarji, ki so se uvodoma spopadli z 10-kilometrsko vožnjo na čas, rokometaši pa so v drugem krogu proti Švici zmagali z 29:21. Judoistka Ljudmila Merčnik (do 44 kg) je osvojila sedmo mesto, z odliko pa sta kvalifikacije opravili atletinji Maja Bedrač v skoku v daljino in Nika Glojnarič na 100 m z ovirami, obe sta bili prvi.