Damiano David Svet24.si

Damiano David začenja solo kariero z novim ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

vila frantar zabret Reporter.si

Do milijona evrov profita! Najbolj razvpita ...

pogacar zigart Ekipa

To je več od vsega: glejte Pogačarjevo reakcijo ...

Anže, Življenje na tehtnici Njena.si

Življenje na tehtnici: Takšen je bil nekoč Anže

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Šport Novo mesto

FOTO: Krka - Riko Ribnica 29:33

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.03.2016 20:26

Rokometaši Rika Ribnice so v tekmi 23. kroga 1. NLN Leasing lige v gosteh premagali Krko s 33:29 (17:12).

* Dvorana Marof, gledalcev 350, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Hrpelje).
* Krka: Baznik, Rašo 2, Jurečič 7 (1), Lavrič 1, Didovič, Okleščen 3, Pršina, Irman 4, Nunčič, Jakše, Kovačič 1, Papež 3 (1), Orlič 4, Adamčič 1, Klobčar 3.
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Leban 8, Fink 4, Celminš 1, Grebenc 1, Knavs, Henigman 2, Skušek 4 (1), Pucelj 3, Nosan 8, Kljun 2, Benčina, Atanasov, Košmrlj.
* Sedemmetrovke: Krka 4 (2), Riko Ribnica 2 (1).
* Izključitve: Krka 12, Riko Ribnica 16 minut.
* Rdeči karton: /.

Ribničani so v zadnjem času zelo vroči, na zadnjih dveh tekmah so na kolena v gosteh položili svoja neposredna tekmeca za uvrstitev v končnico. Po prepričljivi zmagi v škofjeloški dvorani Poden s 37:24 so danes slavili še v novomeškem Marofu s 33:29 in se prebili v zgornjo polovico prvenstvene lestvice.

Izbranci gostujočega trenerja Roberta Beguša so postopoma lomili odmor Novomeščanov, prvo otipljivo prednost pa so si priigrali v 22. minuti, ko so povišali na 15:9. Tudi v nadaljevanju so imeli vse niti igre v svojih rokah, čeravno so se gostitelji na vso moč trudili, da bi tekmo postavili na glavo. V tem so bili neuspešni, čeprav so se dvanajst minut pred koncem približali na tri gole (22:25). Rokometaši iz dežele suhe robe so v prelomnih trenutkih dvoboja zaigrali dovolj preudarno, dosegli 13. zmago in se prebili na peto mesto 1. NLB Leasing lige.

V zmagoviti ekipi sta Patrik Leban in Blaž Nosan dosegla po osem golov, v poraženi pa je bil najbolj učinkovit Jan Jurečič s sedmimi zadetki.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, ribniška pa bo gostila Sevnico. Obe tekmi bosta v soboto, 26. marca.

Izjave po tekmi :


Mirko Skoko, trener KRKE: " Imeli smo preveliko željo za zmago. V prvem polčasu smo naredili preveč tehničnih napak, zgrešili smo preveč zicerjev. Drugi polčas ni bil slab, a je bila prevelika razlika iz prvega dela. Nekajkrat smo sicer imeli priložnost, da bi zmanjšali to razliko treh golov, ampak smo enostavno imeli premalo razpoloženih igralcev. Danes je bil v vrhunski formi le vratar Baznik, dobro igro sta pokazala še Rašo in Orlič in to je definitivno premalo za zmago proti takemu nasprotniku, kot je Ribnica. Konec koncev so nas zasluženo premagali. To je čar športa- enkrat dobiš, drugiš zgubiš. Ni še vsega konec, saj imamo še tri tekme. Moram pa pohvalit vzdušje v dvorani. Vidi se, da se v dolenjski regiji igra najkvalitetnejši rokomet in vesel sem, da imamo to sezono res veliko podporo s tribun".

Robert Beguš, trener Ribnice: " Našo igro ocenjujem kot izredno borbeno in požrtvovalno. Igrali smo zelo zrelo, na tekmo smo se dobro pripravili. Krka je izredno nevarna ekipa, saj so nam v drugem polčasu pošteno dihali za ovratnik, ampak smo uspeli zadržati razliko treh golov do konca in zasluženo zmagali Ni še vsega konec za uvrstitev med šest najboljših ekip. Rabimo še dve zmagi, imamo pa ob tem kar ugoden razpored".