strelec horoskop Svet24.si

Strelci boste sredi dne našli priložnost za ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

18250X3012 Necenzurirano

Propad Biobanke: denar strank izgubljen. To bo ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

edvard-in-frida Njena.si

Zlati gumb za mala genija, ki na spletu nista ...

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Šport Doha

FOTO: Jorgić v Katarju trikrat prvi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.02.2016 15:06

Slovenski namiznoteniški reprezentant Darko Jorgić, član NTK Krke, v Dohi suvereno do treh pokalov – 17 dvobojev in 17 zmag - Naslednja velika preizkušnja ga čaka v Kuala Lumpurju na ekipnem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu.

Darko Jorgić je postal najuspešnejši igralec mednarodnega prvenstva Katarja za kadete in mladince. Organizatorji so ga postavili za prvega nosilca močnega turnirja in član novomeške NTK Krka je to zaupanje v celoti potrdil. V glavnem mestu Dohi, te najbolj bogate države na svetu, je Jorgić slavil v vseh treh konkurencah: v ekipni, med posamezniki in v parih. Zanimivo je, da ga je do naslova trikratnega zmagovalca ločilo kar sedemnajst tekem in prav vse so se končale v korist igralca NTK Krke. Še več, v srečanjih so mu konkurentje uspeli iztrgati le pet nizov.

Največ zanimanja na turnirju je poželo finale mednarodnega prvenstva Katarja za kadete in mladince. Gledalci so z nestrpnostjo čakali dvoboj med Jorgićem in Tajcem Panagitguno. Slovenec je začel silovito in Tajcu je v prvem nizu uspelo dobiti le točko, v naslednjih dveh pa je skupaj osvojil deset točk. Četrti set je Darko popustil in ga prepustil nasprotniku, ki je v petem, odločilnem niz, zbral devet točk. Tako je veliko katarsko preizkušnjo Darko Jorgić dobil s 4:1 (1, 3, 7, -8, 9). Finalist Yanapongu Panagitgun mu je na koncu dvoboja ob velikem aplavzu gledalcev spoštljivo segel v roke, saj ni zmogel, kar je uspelo njegovemu kolegu Puangthipu v ekipni tekmi, ko je imel Jorgić z nasprotnikom nekaj več dela.


In še podatek: naslednja velika preizkušnja našega ta čas najbolj obetavnega mladega igralca Darka Jorgića čaka v Kuala Lumpurju, glavnem mestu Malezije, na ekipnem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki se bo začelo čez šest dni. Slovenska reprezentanca se na to tekmovanje dobro pripravlja, igrala bo v pomlajeni sestavi, saj zanjo ne bo igral sicer najboljši slovenski igralec Bojan Tokić.