supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

padec omrzel Ekipa

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

Šport Krško/Radovljica

FOTO: Hip hop zmaga Lukcem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.04.2013 09:26

Minuli vikend je v Radovljici potekalo še zadnje pokalno tekmovanje v modernih tekmovalnih plesih. Tekmovanja se je udeležilo tudi 25 članov PK Lukec iz Krškega.

V petek so tekmovali step plesalci. V kategoriji step solo dečki je Tomy Gaberšček Škoda zopet osvojil prvo mesto. V mladinski kategoriji so med solo ženskami tekmovale tri plesalke ter dosegle naslednje rezultate: Sara Jurkas Omerzo 4. mesto, Dana De Costa 5. mesto in Lena Škoda 6. mesto. Sara, Lena in Dana so skupaj tekmovale tudi v kategoriji trio in osvojile 2. mesto. Prvič so je v letošnji sezoni na tekmovanju predstavila tudi mladinska mala step skupina s koreografijo Frajerji. Tomy Gaberšček Škoda, Tilen Bogovič, Gal Zakšek, Erazem Brinovec in Žak Gajšak so osvojili 1. mesto. Med člani so v kategoriji step solo ženske tekmovale Brina Lukež in Špela Murenc ter osvojili 4. in 6. mesto. Med članskimi solisti pa je vnovično zmago dosegel Luka Vodlan.

V soboto so se v Radovljici pomerili hip hop plesalci. V prvem delu tekmovanja je odlično nastopil Mark Gerjevič v kategoriji hip hop solo mladinci. Mark je za PK Lukec priplesal prvo zmago med posamezniki.
Nekoliko kasneje je tekmoval tudi v paru z Jasno Preskar, kjer sta osvojila 10. mesto. Med najmlajšimi je v kategoriji hip hop solo deklice  11. mesto osvojila Eva Krošelj. Eva je skupaj s Saro Denžič, Nadino
Kosinac, Aljo Koman in Majo Koretič plesala tudi v mladinski hip hop mali skupini RED CREW, ki je osvojila 17. mesto. V večernem delu so tekmovale še plesalke v kategoriji hip hop solo članice in osvojile naslednja mesta: Patricija Štrbuncl Jalovec 9. mesto, Špela Švab 21. mesto, Kaja Cizelj 26. mesto, Nina Planinc 32. mesto in Tjaša Rupar 34. mesto.


V nedeljo je potekalo še tekmovanje v street showu. V kategoriji street solo članice je Patricija Štrbuncl Jalovec s koreografijo DJ Pato osvojila 5. mesto. V kategoriji parov sta tekmovala dva Lukčeva para. Kaja Cizelj in Sara Štirn sta s koreografijo Frizerki osvojile 9. mesto, Agata Stane in Katja Vogrin pa s koreografijo Palčka Muzikalčka 10. mesto.

Po zaključenem še zadnjem pokalnem tekmovanju so izredno zadovoljni, saj so se vsi plesalci PK Lukec z doseženimi točkami uspeli uvrstiti na državna prvenstva v mesecu maju. Kot so še zapisali v klubu gre velika pohvala vsem trenerjem Sebastijan Vodlan (step), Uroš Jordan in Agata Stane (hip hop) ter Miha Poznič (street), saj se je iz tekme v tekmo videl napredek njihovih plesalcev. Pred njimi je tako še nekaj tednov treningov ter nato že prvo državno prvenstvo v hip hopu, ki bo od 10. do 12. maja v Novem mestu.