strelec horoskop Svet24.si

Strelci boste sredi dne našli priložnost za ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

pogacar zigart Ekipa

To je več od vsega: glejte Pogačarjevo reakcijo ...

Anže, Življenje na tehtnici Njena.si

Življenje na tehtnici: Takšen je bil nekoč Anže

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Šport Novo mesto

FOTO: Derbi znova dobili Novomeščani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.02.2016 07:22

Rokometaši novomeške Krke so v včerajšnji tekmi 18. kroga 1. NLB Leasing lige v gosteh premagali trebanjski Trimo s 33:26 (15:12).

Dolenjski derbi se je končal z zanesljivim zmagoslavjem novomeške ekipe, ki se je z deseto zmago znova prebila v zgornjo polovico prvenstvene lestvice.

Varovanci trenerja Mirka Skoka so bolj ali manj vseskozi imeli niti igre v svojih rokah. Trebanjci so navkljub dobremu začetku in vodstvu s 5:2 padli v rezultatski krč in v 19. minuti zaostajali za pet golov (5:10), na odmor pa odšli z zaostankom treh golov (12:15). V drugi polovici tekme Novomeščani niso popustili niti za ped, vseskozi so imeli gostitelje na varni razdalji, na koncu pa tudi visoko slavili v prestižnem lokalnem dvoboju. V zmagoviti ekipi sta bila najbolj učinkovita Jernej Papež z devetimi in Jan Jurečič z osmimi goli, v trebanjski je Miha Murčehajić dosegel šest zadetkov.

Trebanjci bodo v prihodnjem krogu gostovali v Sevnici, krkaši pa bodo doma gostili Slovenj Gradec 2011. Obe tekmi bosta v soboto, 27. februarja.

Izjave po tekmi:

Roman Šavrič, trener RK Trimo: " Enostavno nismo našli ritma. Poskušali smo z raznimi kombinacijami, z raznimi menjavami ampak danes enostavno nismo bili razpoloženi. Bilo je nekaj čistih zicerjev, ki jih nismo zabili in dobili gol, kar je potem težko loviti celo tekmo. Danes se nam ni izšlo, pa čeprav smo se trudili po svojih najboljših močeh. Krka je bila boljše moštvo in jim za zmago čestitam".

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: " Končno smo zmagali tekmo z dobro igro v obrambi in mislim, da je bil to ključ do zmage. Na tekmo smo se dobro pripravili, vedeli smo, kje nam preti nevarnost in v tem segmentu so fantje maksimalno spoštovali dogovor. Fantje so se borili za vsako žogo in videlo se je, da si zmage močno želijo. Mi gremo sedaj tekmo po tekmo in na vsaki bomo ciljali na zmago, ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik. Ekipi pa seveda čestitam za zmago".

Dvorana OŠ, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Turnšek (Celje)
Trimo Trebnje: Brana, Urbič, Djurdjevič, Florjančič 4, Murčehajić 6 (3), Kotar 4 (2), Sušin 1, T. Grandovec 1, Željko, Potočnik 2, Udovič 4, Sašek 4, Pernovšek, M. Grandovec, Mikec.
MRK Krka: Baznik, Rašo 4, Jurečič 8 (2), Lavrič, Didovič 3, Okleščen 2, Pršina, Brajer, Irman 2, Nunčič, Jakše, Kovačič, Papež 9 (2), Orlič 1, Adamčič, Klobčar 4.
Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 5 (5), Krka 4 (4).
Izključitve: Trimo Trebnje 8, Krka 12 minut.
Rdeči karton: /.