kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

jasmin, pop-tv, kmetija Njena.si

Kmetija: Zaradi tega Jasmin v areno odhaja ...

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Sevnica

FOTO: Celjani premočni za Sevničane

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.12.2012 14:50

V 14. krogu 1. rokometne lige so se rokometaši Sevnice pomerili z ekipo Celja Pivovarne Laško. Celjani so bili za Sevničane premočan in previsok nasprotnik.

(foto: Rokometni klub Sevnica)

Začetek tekme je pokazal, da so Celjani tekmo vzeli resno in da ne bodo ničesar prepustili naključju. Kmalu so povedli s štirimi zadetki prednosti, čeprav so se Sevničani v obrambi borili z vsemi močmi. V napadu so domači igralci s težavo prihajali do pozicij za strel mimo visoke in gibljive obrambe Celjanov. Z uspešnimi obrambami vratarja Bojana Božiča so vseeno držali korak z gosti in v 19. minuti je bil rezultat po golu Anžeta Nereda še vedno aktiven, 6:9. Do konca polčasa je nekaj uspešnih obramb zbral tudi gostujoči vratar Matevž Skok in na odmor so igralci odšli pri rezultatu 10:15.

V drugi polčas so gostje vstopili še bolj odločno in prednost hitro povišali na osem zadetkov. Domačini so počasi popuščali v obrambi, v napadu pa jih je ob lastnih napakah, v obup spravljal še vratar Skok. Zadnjih petnajst minut tekme so pri Celju v igro vstopili še nekateri igralci s klopi, ki so izkoristili ponujeno priložnost in z atraktivnimi zadetki višali prednost. Nekaj uspešnih obramb Roka Zaponška in trije atraktivni goli Alena Dražetiča so bili premalo, da bi Sevničani lahko držali korak z boljšimi Celjani, ki so na koncu zmagali z rezultatom 17:31.


Pri domačinih sta po štiri gole dosegla Anže Nered in Alen Dražetič. Pri gostih je bil petkrat uspešen Sebastjan Skube, štirikrat Gašper Marguč, v listo strelcev pa so se vpisali vsi razen vratarjev. Je pa zato Skok zabeležil štirinajst uspešnih obramb, pri Sevničanih pa Božič sedem in Zaponšek tri.

Sevničane že v soboto ob 19:30 uri čaka doma nova težka preizkušnja, ko v goste prihaja ekipa RK Cimos Koper.