Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Brežice

FOTO: Brežiški namiznoteniški veterani prikazali zavidljivo raven igre

Piše: E.S.

Čas objave:
01.03.2018 14:37

V Brežicah neformalna skupina starejših občanov z rednim igranjem namiznega tenisa že četrto leto zapored skrbi za zdravo, dejavno in predvsem družabno življenje, kar je v teh časih vse večje odtujenosti med ljudmi lahko marsikomu za vzor.

Zadnjega februarskega dneso se med sabo pomerili na tretjem, zdaj že tradicionalnem turnirju, na katerem je bilo poleg zavidljivo dobrega obvladovanja bele žogice videti tudi veliko mero borbenosti. Naj še omenimo, da je najstarejši udeleženec že presegel starost 80 let, najmlajši pa je tudi že krepko zakoračil v sedmo desetletje življenja. Napornemu turnirju, zaradi sistema vsak z vsakim so vsi odigrali po 11 dvobojev, je sledilo druženje ob prigrizku in izbrani osvežilni pijači.

Čeprav sami rezultati niti niso prvotnega pomena velja omeniti najboljše. Brez poraza je zmagal Milan Bračun iz Pavlove vasi pri Pišecah, širši javnosti sicer znan po svojih vsakoletnih jesenskih domiselnih razstavah raznovrstnih buč. Nadaljnji vrsti red je bil naslednji: 2. Janez Novak, 3. Dušan Sečen, 4. – 6. Lazar Gligić, Ernest Sečen in Mirko Maljković itd.