spice gilrs, 1997 Svet24.si

Nekdanja Spajsica iskreno spregovorila o težkih ...

kovček, potovanje, ženska Svet24.si

98-letnica iz Nove Gorice prestrašila domače, ...

FRANCI ZAVRL Necenzurirano

Kitajci nočejo imeti več nič z Zavrlom in ...

Boštjan Aver_26_Foto- Barbara Reya.JPG Reporter.si

Laž v demantiju in zloraba pravice do popravka: ...

marko suler Ekipa24.si

Športni direktor Maribora o hudi kazni, o ...

\"Ne, tu ni prostora zate!\" Odkrito.si

To je Williamova odločitev glede Harryjeve ...

slovenski navijaci Ekipa24.si

Dončić izgubil na krut način, kar pa je naredil...

Šport Brežice

FOTO: Brežiški karateisti pri japonskem mojstru

Piše: KK Brežice

Čas objave:
23.12.2019 09:34

Štirje karateisti Karate kluba Brežice so se na povabilo Shito-ryu Shukokai zveze Slovenije udeležili seminarja, ki ga je vodil vrhunski svetovni mojster in izjemen učitelj karateja Soke Masataka Ohshita 10.DAN Shito-ryu, 7.DAN JKF, tehnični direktor Shito-ryu Shukokai Karatedo World Union.

Seminar je potekal v Celju pod organizacijskim vodstvom Antona Maruše, 7.DAN, predsednika Shito-ryu Shukokai zveze Slovenije, ki je uradna članica Kenseikan Shito-ryu karatedo iz Japonske.

Karate klub Brežice so na tem vrhunskem seminarju zastopali reprezentanti Slovenije Ela Petan (kadetinja), Luka Cicvarić (dečki) in njuna trenerja Metka Galič in Darko Cicvarić. Na seminarju je mojster povzel nekaj glavnih tehničnih stilskih poudarkov šolskih kat (Heian/Pinnan kata 1–5) ter se potem večino časa posvetil trenutno najmočnejšim mojstrskim katam, s katerimi se v finalih svetovnih prvenstev predstavljajo najboljši tekmovalci na svetu. Udeleženci so tako spoznali posebnosti kat Papuren, Ohan dai in Chatan Yara Kushanku (JKF verzije).

Učitelj je prisotne navdušil z drobnimi detajli, ki spremenijo dobro kato v vrhunsko in se še posebej posvetil slovenskim reprezentantom in njihovi izvedbi. Z izjemno karizmo in podrobnimi odgovori ter demonstracijami na prav vsako vprašanje in dilemo je pričaral nepozabne trenutke in navzoče več kot navdušil. Še posebej so se veselili obljube, da bo vrhunski mojster gostil najboljše slovenske mlade kataše tudi na Dunaju, kjer trenutno deluje, in da bo občasno ponovno prišel v Slovenijo, da bi preveril, kako se je novo znanje utrdilo in kako najboljši mladi kataši napredujejo na svetovnih lestvicah. Med vsemi je še posebej pohvalil 14-letno Brežičanko Elo Petan, za katero je pripravljen prevzeti posebno odgovornost, da jo s pomočjo matičnega kluba in slovenske Shito-ryu zveze v naslednjih letih pripelje na sam evropski in svetovni vrh. Prvo sodelovanje je napovedano že v februarju 2020, ko se bo Ela udeležila posebnega treninga z mojstrom na Dunaju.