asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

Andreja Katič Necenzurirano

Afera sodna stavba: kaj je ministrica Katič ...

stane dolanc Reporter.si

Ukradeni otroci: je varnostnik Staneta Dolanca za ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Izbira obleke, ki najbrž ni naključna - tudi zaradi barv, ki so ustvarile neko celoto in sporočilo Odkrito.si

Foto zgodba: To najbrž ni bilo naključje

matjaz kek slovenija pm Ekipa24.si

Matjaž Kek je po uvrstitvi v osmino finala poslal...

Šport Brežice

FOTO: Brežičani petkrat na stopničkah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.10.2015 11:24

Prvi krog državne lige za Pokal Slovenije z zračno pištolo so brežiški strelci začeli nad pričakovanji.

V soboto in nedeljo so na osrednjem slovenskem 40-mestnem elektronskem strelišču v Ljubljani osvojili pet odličij ter se v skupnem seštevku točkovanja za Pokal Slovenije zavihteli na 2. mesto.

1.A državna liga - pištola
Pomlajena brežiška ekipa, ki je s povprečno starostjo 25 let tudi najmlajša med prvoligaši (takoj za njimi so z 28 leti Sevničani), je v postavi Silvo Kostrevc, David Rožman in Tadej Sečen pristala tik pod stopničkami, kar zanje predstavlja najboljši začetek sezone v tem desetletju. Sevničani, za katere so nastopili Blaž Kunšek, Klemen Juvan in Matej Kolman so bili ekipno šesti, a so se z odličnim Kunškom veselili posamične zmage.

1.B državna liga

V 1.B državni ligi letos v obeh konkurencah hkrati prvič nastopajo novomeški Gorjanci. Kot novinci v ligi so Srečko Hudoklin, Denis Barbo in Mirko Bele s 3. mestom, vsega dva kroga za zmagovalci, presenetili v disciplini zračna pištola, s puško pa so bili v postavi Ines Kastelic, Klara Smrekar in Peter Korelc deveti.

Lige mladih
Med kadeti je Brežičanom pripadla prva zlata kolajna v zgodovini kluba v disciplini standardna zračna puška. Precej nepričakovano jo je z najboljšim nastopom letos osvojil 16-letni Timotej Tim Rus. V disciplini zračna pištola so bili Brežičani štirikrat tretji. Poleg ekip kadetov in mladincev še kadeta, brat in sestra Urška in Anže Gmajnič. S puško so bili kadeti Gorjancev ekipno osmi.
V pionirski konkurenci je z osvojitvijo 7. Mesta najvišje od predstavnikov jugovzhodne regije segla Brežičanka Maruša Rus.