kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Šport Brežice/Trbovlje

FOTO: Brežičani osvojili dve 5. mesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2015 16:44

V Trbovlju je minuli vikend potekal 43. mednarodni turnir 'Trbovlje 2015'. Gre za enega izmed najstarejših karate turnirjev v Evropi, kjer je nastopilo 637 tekmovalcev iz 72 klubov in 13 držav. Karate klub Brežice so tokrat zastopali Ela Petan, Ana Sever, Žiga Suša, Dejan Debelak, Hana Suša, Nastja Galič in Nina Zupančič.

Ela Petan je v kategoriji kat deklice 10-11 let izgubila prvo kolo z 1:4, vendar je naredila mojstrsko kato Shisochin zelo dobro. Zaradi skrajšanih repasažev druge priložnosti ni dobila. Žiga Suša je v kategoriji dečki 10-11 let prvo kolo zmagal s 4:1, drugo izgubil z 0:5, enak rezultat v repasažnem dvoboju (0:5) pa ga je pozicioniral na 5.mesto. Prvo kolo je bilo usodno tudi za Hano Suša, ki je nastopila v kategoriji dekleta 14-15 let v katerem je izgubila z 1:4. Nastja Galič je v kategoriji članic izgubila 1. kolo z 1:4 k čemur je v veliki meri botrovala bolezen, ki se ji vleče še od povratka iz svetovnega prvenstva v Jakarti. Nasprotnice naših deklet so pozneje v turnirju izgubile in jim niso omogočile repasažnih bojev.

V bojih je v kategoriji deklice 10-11 let (-40 kg) Ela Petan postregla z najjoljšimi borbami od celotne ekipe, saj je premagala dve nasprotnici s 3:1, 3:0, v polfinalu sicer izgubila z 0:5 in v repasažu z 0:3, vendar velja poudariti, da so bile vse nasprotnice za glavo višje od nje. Dosegla je zelo dobro 5.mesto. Vrstnica Ana Sever je v kategoriji deklice 10-11 let (+40 kg) izgubila 1. kolo z 1:2 in to v zadnji sekundi boja. Za uspeh ji manjka samo še kanček sreče, saj ji borbenosti in prizadevnosti ne manjka.

Dejan Debelak je v kategoriji dečki 12-13 let (-45 kg) izgubil 1. kolo z 1:2. Čeprav je na borišče stopil odločno, ga je v uvodu borbe pozornosti stala težava z zaščitno opremo. Žiga Suša je v kategoriji dečki 10-11 let (-35 kg) izgubil 1. kolo 5:0, vendar mu ni mogoče ničesar očitati, saj je bil nasprotnik preprosto boljši. Zadnja je nastopila Nina Zupančič in izgubila prvo kolo od izredno dinamične Ukrajinke s 6:2, v repasažnem boju pa se je kar močno udarila z nasprotnico iz Karate kluba Ljubljana, a jo je na koncu le ta premagala z 8:4.

"Po uspešnem nastopu na Državnem prvenstvu, ki se je pred enim tednom odvilo v Podčetrtku, je bil ta nastop na mednarodnem turnirju v Trbovljah učna ura, da je vsaka borba zgodba zase - zgodba o lovljenju večno izmuzljivega trenutka, saj šteje le popolno odmerjen trenutek, ki točkuje, njihov zbir pa pomeni razliko med porazom in zmago," so sporočili iz brežiškega kluba.