kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Šport Zreče

FOTO: Adria Mobil spet najboljša

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2012 16:13

KZS podelila priznanja najboljšim kolesarjem, kolesarkam in ekipi. Adrii Mobil četrta zaporedna lovorika. Najboljši kolesar je Jani Brajkovič.

(FOTO: KK Adria Mobil)

V Termah Zreče je potekala prireditev Kolesarske zveze Slovenije »Večer zvezd«. Oris cestnega dela kolesarske sezone 2012, ki je bila ena najboljših je predstavil selektor Martin Hvastja, ki je izpostavil Brajkovičevo 10. mesto v vožnji na čas na Olimpijskih igrah in 9. mesto na etapni dirki Tour de France, ter zmago na dirki Po Sloveniji. Naslov svetovnega prvaka med mladinci Mateja Mohoriča, 22. mesto na cestni dirki OI Polone Batagelj. Marka Kumpa kot vodilnega na lestvici Europe Tour, ter Adrio Mobil, ki se je z odličnim dirkanjem prislužila nastop na Svetovnem prvenstvu v ekipni vožnji.


Za najboljšega kolesarja je bil izbran Jani Brajkovič, med dekleti je priznanje prejela gorska kolesarka Blaža Klemenčič, med ekipami pa novomeška Adria Mobil, ki je že četrto leto zapovrstjo najboljša v Sloveniji.

Priznanja KZS za posebne dosežke so dobili Igor Kopše (rekreativno kolesarstvo), Jan Tratnik (evropski prvak v konkurenci mlajših članov), Miha Halzer (svetovni podprvak v eliminatorju) in Matej Mohorič (svetovni mladinski prvak). Ob 40-letnici delovanja je posebno priznanje prejel kolesarski klub Adria Mobil, za 110 let delovanja pa kolesarski klub Sloga 1902.