stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Šport Novo mesto

FOTO: ACH Volley močnejši od Krke

Piše: R.K./MOK Krka

Čas objave:
18.11.2018 08:41

V tekmi 6. kroga 1. DOL sta se v Novem mestu pomerila Krka in ACH Volley. Nove zmage so se razveselili Ljubljančani, ki so tekmo dobili z rezultatom 0:3 (-18, -21, -18).

Pri gostih sta bila najbolj razpoložena Pokeršnik (14) in Poluian (12), pri domačih pa Kosmina (10) in Turk (9). 

Prvi niz je šel po željah gostov. S solidnim sprejemom in natančnimi podajami so učinkovito napadali, obenem pa so Krkaše večkrat ujeli z blokom. Blok gostov je deloval odlično, saj so zbrali kar 13 uspešnih blokov. Domači so sicer poskušali servirati
agresivneje, a začetni udarci so prevečkrat končali v mreži ali izven nasprotnikovega igralnega polja. Napad domačih je bil preskromen, da bi ogrozili zmago gostov, ki so tako prvi niz dobili prepričljivo z 18:25. V drugem nizu so Krkaši pokazali najboljšo predstavo danes, a Ljubljančani morebitnega presenečenja niso dovolili. V niz so bolje krenili domači in z nekaj lepimi akcijami ušli na 3 točke prednosti. Oranžni zmaji so hitro ujeli priključek, nadaljevanje pa je bilo precej izenačeno. Po asu Turka za 12:11 so Krkaši še zadnjič v tem nizu vodili. Po izenačenju na 14. točki so si domači privoščili dve zaporedni napaki in gosti so se odlepili. Na točko zaostanka pri 18:19 je z asom znižal Kosmina, a v končnici niza so več zbranosti in izkušnje unovčili gosti. V gostujoči ekipi je blestela predvsem sprejemalska naveza Pokeršnik – Poluian. Niz se je končal z rezultatom 21:25.

Podobna zgodba se je ponovila v tretjem nizu. Novomeški odbojkarji so se dobro borili večji del niza, a ko je bilo potrebno, so Ljubljančani stvari postavili na svoje mesto. Pokeršnik je z dvema uspešnima napadoma z druge linije ACH popeljal v vodstvo s 16:20. Trener domačih je sicer poskušal z menjavami in polminutnim odmorom, a želenega učinka ni bilo. Končnih 18:25 so postavili kar gostitelji sami z napako v napadu, tri točke pa so tako zasluženo odšle v Ljubljano. Ivan Vrhovšek, Krka: “V tekmo smo vstopili sproščeno, saj smo vedeli, da igramo proti močnejši ekipi. Vseeno smo želeli ACHju odvzeti kakšen set ali celo točko, toda ni šlo. V vseh setih smo naredili nekaj nepotrebnih napak in si s tem zaprli možnosti. Čestitke ACHju za zasluženo zmago, mi pa smo z mislimi že pri naslednji tekmi.”